Deze week bij Eye

Zaterdag opent de tentoonstelling Trembling Landscapes haar deuren. In deze groepstentoonstelling verkennen elf Arabische film- en videokunstenaars het onderwerp landschap.

Vrijdag 18 september is Eye Bar-Restaurant tot 17.00 gesloten

Trembling Landscapes
Vanaf zaterdag 19 september is de tentoonstelling dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00. Tickets worden per tijdslot verkocht. De Museumkaart geeft gratis toegang; met de Amsterdamse Stadspas groene stip is entree €1,-.
Lees meer

Eye on Sound: POP!
In het programma over de innige band tussen film en popmuziek, deze week o.a. Tupac Shakur in Juice, Anton Corbijns Control over Joy Division zanger Ian Curtisen en Her met een melancholische soundtrack van Arcade Fire.
Lees meer

Première White Riot
1976: Eric Clapton spreekt zijn steun uit voor National Front-leider Enoch Powell. Rubika Shahs documentaire vertelt het verhaal van Rock Against Racism, de beweging die een punky tegengeluid bood. Ook te zien via Picl.
Lees meer

Première Valley of the Gods
Botsende tradities – die van de Amerikaanse durfkapitalist versus de heilige gronden van de Navajo – zijn brandstof voor een vertelling over de staat van Amerika, een land gebouwd op mythes. Ook te zien via Picl.
Lees meer

Première Atlantis
Regisseur Valentyn Vasyanovych geeft met krachtige beelden een dystopische visie op Oekraïne in de nabije toekomst. Een soldaat met PTSS raakt bevriend met een jonge vrijwilliger in een verscheurd land. Ook via Picl.
Lees meer

Première A Night at the Louvre
Een nachtelijk privébezoek aan de Leonardo Da Vinci-tentoonstelling in het Louvre. Curatoren delen hun kennis met de kijker en geven de mogelijkheid om Da Vinci’s mooiste werken van dichtbij te zien. 
Lees meer