OPROEP: Young Producers IDFA 2020

Ben jij een documentaire producent en wil je jouw horizon verbreden, je netwerk vergroten en kennis opdoen van de internationale industrie tijdens IDFA 2020? Meld je dan voor 1 oktober aan!

IDFA vindt zoals het er nu naar uit ziet, in een hybride vorm plaats. Het programma dat voor de Young Producers wordt samengesteld bevat dan ook onderdelen uit het (online) IDFAcademy programma en het IDFA Industry programma in de zalen. Onderwerpen als financiering, internationale coproductie, distributie en de nieuwste markttrends komen aan bod. Onderling netwerken en het ontmoeten van internationale collega’s wordt zoveel mogelijk gefaciliteerd. Daarnaast zijn Young Producers observer bij IDFA Forum (online) waar documentaire projecten van over de hele wereld worden gepresenteerd aan besluitvormers en financiers. 

Het programma loopt vanaf de start van IDFA Forum op 16 november tot en met de laatste industry panels en IDFAcademy sessies op woensdag 25 november. Uiteraard kunnen de deelnemers ook buiten dit programma het gehele festival (18 november t/m 6 december) met hun pas online en in de zalen filmvoorstellingen van IDFA bezoeken. Voorafgaand aan IDFA zullen er een of twee voorbereidende bijeenkomsten zijn.

De deelnemers moeten aantoonbare ervaring hebben als producent of uitvoerend producent voor documentaires, en blijk geven van internationale ambities. Deelnemers dienen een project in ontwikkeling te hebben dat geschikt is voor internationale samenwerking/distributie. Daarnaast moeten ze van 16-25 november hun agenda leeg kunnen maken om deel te nemen aan het programma.

Het Young Producers programma is een samenwerking tussen IDFA en het Filmfonds. De deelnemers worden door het Filmfonds in overleg met IDFA geselecteerd. Als je in aanmerking wil komen voor een van de maximaal zes beschikbare plaatsen, stuur dan vóór 1 oktober je c.v. en motivatiebrief naar Dymme Plomp, producer van IDFAcademy (dymme@idfa.nl) en naar Monica Wissing, projectbegeleider bij het Filmfonds (m.wissing@filmfonds.nl). Vermeld in je motivatiebrief duidelijk met welk documentaire project je graag meedoet aan het Young Producers programma.

Bron en meer info:
Nederland Filmfonds/ IDFA