Deze week bij Eye

Na een zomerstop gaat Eye on Art weer van start met Eye Selected Artist’s Moving Image. Een nieuwe selectie experimentele films en korte kunstenaarsfilms die Eye aanbiedt aan internationale festivals en filmmarkten. Verschillende makers zijn aanwezig om hun werk in te leiden. De voertaal van de avond is Engels.

Eye on Sound: POP!
In het programma over film en muziek, deze week o.a.: RZA’s hip-hopsound in Jarmusch’s Ghost Dog, David Bowie in The Man Who Fell to EarthBob Dylan in Pat Garrett & Billy the Kid en David Byrne’s True Stories
Lees meer

Xtended: Venice VR Expanded
Nog t/m zaterdag 12 september in Eye te zien: de virtual reality-selectie van het filmfestival van Venetië. Eye maakt dit jaar deel uit van een satellietnetwerk waar het programma van 40 producties uit 24 landen te zien is.
Lees meer

Restored & Unseen: Five Easy Pieces
Jack Nicholson is onvergetelijk als Bobby Duprea, toonbeeld van de vervreemding in het Amerika van begin jaren 70. Vertoning van de 35mm-restauratie uit de Eye-collectie, met inleiding Leo van Hee (programmeur Eye).
Lees meer

Première Helmut Newton documentaire
Een blik aan sterren, onder wie Grace Jones en Charlotte Rampling, haalt herinneringen op aan een van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw in Helmut Newton: The Bad and the Beautiful. Ook met Engelse ondertiteling.
Lees meer

Première Barn
Tijdens de schoolpauze leidt een ruzietje tussen twee klasgenoten, beiden kind van Noorse politici, tot de dood van de 13-jarige Jamie. Wat was de oorzaak en waarom schoot het toezicht tekort? Ook te zien via Picl.
Lees meer

Première Sidik en de panter
In het ruige berglandschap van Koerdisch Noord-Irak woont de Perzische panter, daar is Sidik van overtuigd. Dagelijks trekt hij door de heuvels op zoek naar de luipaardachtige. Ook met Engelse o.t.t.; ook via Picl.
Lees meer