In de prijzen op Imagine Film Festival

De avond van 6 september zijn de prijzen uitgereikt van het 36ste Imagine Film Festival. De Black Tulip Award ging naar The Mortuary Collection van de Amerikaanse regisseur Ryan Spindell. Voor zijn korte film Koekoek! ontving Jörgen Scholtens de prijs voor de beste Europese film.

Op de slotavond van het 36ste Imagine Film Festival zijn de prijzen verdeeld. De Black Tulip, de prijs voor de beste film, ging naar The Mortuary Collection van de Amerikaanse regisseur Ryan Spindell. Uit het juryrapport:

“Dit debuut waarin Ryan Spindell vier korte verhalen samensmelt in een mix van zwarte humor, horror en Lovecraftiaanse monsters laat zien dat hij vaardig een filmverhaal kan vertellen dat geen moment verveelt.”

Een speciale vermelding was er voor The Twentieth Century van Ryan Spindell.

De Méliès d’argent voor de beste Europese speelfilm ging naar het Finse Dogs Don’t Wear Pants (Koirat eivät käytä housuja) van Jukka-Pekka Valkeapää. Uit het juryrapport:

“Een emotioneel complexe en psychologisch gelaagde film over rouwverwerking die de pijn van verlies en loslaten op unieke wijze verkent en laat zien dat troost soms schuilt in een onverwachte hoek”.

Een speciale vermelding was er voor Resin van Daniel Borgman.

De Méliès d’argent voor de beste Europese korte film was voor Koekoek! van Jörgen Scholtens. Uit het juryrapport:

“Een film die niet alleen technisch goed in elkaar zit, maar ook een intelligent script heeft, dat verrast en de kijker meeneemt in een bijzonder relatie.”

Een speciale vermelding was er voor Karaoke Nights van Francisco Lacerda.

De juries:

  • Black Tulip Award: Thessa Meijer, Merel Barends en Herman Slagter
  • Méliès d’argent speelfilm: Sallie Harmsen en Elise van Dam
  • Méliès d’argent korte film: Asanki van der Schoof en Richard Schut

Bron: Imagine Film Festival