Remko van Westerloo tot 2022 benoemd tot netmanager NPO1

Remko van Westerloo is tot 1 juli 2022 benoemd tot netmanager NPO1. Dit heeft de Raad van Bestuur van de NPO op voordracht van Frans Klein, directeur Video bij de NPO in samenspraak met de omroepinstellingen besloten. Remko van Westerloo was oorspronkelijk voor één jaar benoemd als netmanager op interim-basis. Een een woordvoerder van de NPO bevestigt tegenover Nederlands MediaNetwerk dat de arbeidsovereenkomst met twee jaar is verlengd.

Remko van Westerloo blijft rapporteren vanuit zijn functie aan Frans Klein, die als directeur verantwoordelijk is voor de volledige tv-programmering van de NPO. Wettelijk en eindverantwoordelijk is en blijft de NPO Raad van Bestuur, bestaande uit voorzitter Shula Rijxman, Martijn van Dam en Paul Doop.

De tijdelijke benoeming in 2019 was volgens de NPO ingesteld vanwege een experiment met genrecoördinatoren die samen met zenderteams werken aan een integrale programmering, voor zowel de tv-kanalen als NPO Start. Destijds stelde de NPO dat drukte rond deze interne transitie en de komst van het Eurovisie Songfestival naar Nederland gezocht is naar een tijdelijke invulling van deze functie. Met de coronacrisis is het Eurovisie Songfestival een jaar uitgesteld. Een zegsman van de NPO zegt desgevraagd dat de NPO nog bezig is met de uitwerking van de transitie naar integraal programmeren en genremanagement en er niet meer over te zeggen valt.

www.npo.nl

Bron: Nederlands MediaNetwerk
Auteur: David de Jong