Alles is zoals het zou moeten zijn bekroond met Gouden Film

Alles is zoals het zou moeten zijn, de romantische komedie onder regie van Ruud Schuurman, heeft 100.000 bezoekers getrokken. Hiermee heeft de verfilming van het boek van Daphne Deckers de Gouden Film-status behaald.

Acteur Jelle de Jong heeft hoofdrolspeelster Barbara Sloesen in Amsterdam tijdens de voorbereidingen van een nieuwe speelfilm verrast met de Gouden Film Award.
De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Dit jaar is het de achtste film die de Gouden Film Award heeft ontvangen.

Meteen na de geboorte van hun eerste kind biecht Iris’ vriend Pieter op dat hij dit kind nooit heeft gewild en vertrekt. Zich woedend wentelend in zelfmedelijden en alcohol komen Iris’ prille moederschap, haar baan in de televisiewereld en haar sociale leven ernstig in de verdrukking. In het jaar dat volgt wil Iris haar leven weer op de rit krijgen, maar niet voor ze heeft afgerekend met haar overspelige ex, een valse collega en een onwillige hond.

Alles is zoals het zou moeten zijn is geregisseerd door Ruud Schuurman (100% Coco New York) naar een scenario van Anna Pauwels (Zwaar Verliefd). De film is geproduceerd door TDMP Producties en Interstellar Pictures. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, Abraham Tuschinski Fonds en Casa Kafka Productions – Belfius. Dutch FilmWorks verzorgt de filmdistributie van Alles is zoals het zou moeten zijn, die nu in 120 bioscopen draait.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Bron: Nederlands Filmfonds