Deze week bij Eye

Vanaf donderdag in Eye: The Last Black Man in San Francisco van Joe Talbot, met een bijrol van Danny Glover, in het zomerprogramma Previously Unreleased

Interview: Nouchka van Brakel te gast

In het programma Women Make Film interviewt filmjournalist Floortje Smit (De Volkskrant) regisseur Nouchka van Brakel na de voorstelling van haar film Een vrouw als Eva (NL 1979) met o.a. Monique van de Ven

lees meer

Black Light-inleiding: Tessa Boerman

Documentairemaker Tessa Boerman leidt de Black Light-voorstelling Sweet Sweetback’s Baadasssss Song (US 1971) van Melvin Van Peebles in. “De meest invloedrijke film ooit gemaakt door een zwarte filmmaker”

lees meer

The Last Black Man in San Francisco

…magistrale stadssymfonie…vloeiend als een symfonie… ontroerende ontknoping… (De Filmkrant), …droomdebuut van een uitzonderlijk filmtalent… (**** De Volkskrant), …bruist van de originele ideeën… (**** VPRO), **** (Trouw)

lees meer

Première Fire Will Come van Oliver Laxe

..ingetogen drama over de woeste natuur van Galicië.. (De Filmkrant), …Poëtische vertelling, vol prachtige beelden…betoverend… (**** VPRO/Cinema.nl). Winnaar Un Certain Regard Jury Prize (Cannes filmfestival)

lees meer

Voorpremière: Babyteeth (AU 2019)

Babyteeth is Shannon Murphy’s eerste lange speelfilm. …Mooi…ijzersterke acteren… (**** VPRO), …prachtige balans… (IFFR, # 5 van 230 in de publieksenquête). Onderdeel Gouden Leeuw-competitie (Venetië)

lees meer

Eye on Sound: POP!, voorverkoop gestart

Een programma over de innige band tussen popmuziek en film, met veertien films waarin de rol van popmuziek onbetwist is, live optredens en talkshows. De voorverkoop is gestart. Van 5 – 29 september, met een vervolg in 2021

lees meer

Cinemini: Wie…? (2 – 6 jaar)

Acht kleine verhalen met een goed einde voor de allerjongsten zijn gebaseerd op de beroemde prentenboeken van de Zweedse kinderboekenschrijfster en illustrator Stina Wirsén. Half uur film, half uur spel met licht

lees meer