Deze week bij Eye

Zomers warm en toch naar de film? Goed idee. Eye neemt je mee naar Zuid-Afrika, Vuurland, het Amerikaanse westen en de dansstudio van Pina Bausch. Met films van Chantal Akerman, Théo Court (foto Blanco en blanco), David Cronenberg en Boris Gerrets. En maar liefst drie jeugdpremières.

I.M. Morricone: The Hateful Eight (70mm)

De score van Tarantino’s film uit 2015 werd geschreven door Ennio Morricone (foto), die 6 juli jongstleden overleed. Vertoning ter ere van de man die maar liefst vijfhonderd films en tv-producties voorzag van muziek

Lees meer

Previously Unreleased: Blanco en blanco

Première nieuwste film van de Chileense regisseur Théo Court, met Alfredo Castro in de hoofdrol. Opgenomen in Vuurland. Onderdeel van het zomerprogramma Previously Unreleased. …oogstrelende beelden... (De Filmkrant)

lees meer

Première Lamentations of Judas

Documentaire van de in maart overleden Boris Gerrets. Angolese soldaten vochten ooit in de koloniale oorlogen van ‘wit’ Zuid-Afrika. Donderdagavond video-interview met de producenten door Margje de Koning (voertaal: Engels)

lees meer

Première digitale 4K-restauratie Crash

Verfilming uit 1996 van J. G. Ballards roman, door David Cronenberg. Over een groep mensen die fatale auto-ongelukken naspeelt. Donderdagavond inleiding door filmjournalist Guus Schulting (voertaal: Nederlands)

lees meer

Voorverkoop Tenet (70mm) gestart

Tenet, de nieuwe film van Christopher Nolan, is vanaf 26/8 te zien op 70mm, op het doek van Cinema 1 (11,9 x 5,40 m.). Cameraman Hoyte van Hoytema filmde op het hoogwaardige breedbeeldformaat IMAX® én op 70mm

lees meer

Chantal Akerman-inleiding Helen Westerik

Inleiding filmhistoricus Helen Westerik bij Chantal Akerman & Pina Bausch: Film & Dance, over feminisme en dans (voertaal: Engels). Daarna is onder meer  Akerman’s Un jour Pina a demandé… te zien. I.s.m. Cinedans

lees meer

Zomervakantie: drie jeugdpremières

Deze week: Te ver weg van Sarah Winkenstette, Engel (foto) van Dennis Bots – naar het boek van Isa Hoes en dochter Vlinder Kamerling – plus De Elfkins – een klein bakfestijn van Ute von Münchow-Pohl in première

lees meer