Deze week bij Eye

Ben je op staycation en heb je zin om naar de bioscoop te gaan? Eye heet je welkom met premières van internationaal bejubelde films die anders aan je neus voorbij zouden gaan: Previously Unreleased verrast wekelijks met spraakmakende nieuwe titels, geselecteerd door Eye.

Vanaf de premièredatum, 27 augustus, vertoont Eye Tenet, de nieuwe film van Christopher Nolan, op 70mm. De voorverkoop start binnenkort.

Extra voorstellingen Traveling While Black

De VR-voorstelling (Xtended) in het Black Light-programma blijkt zo populair dat de tickets razendsnel zijn uitverkocht. Niet getreurd: vanaf 30 juli zijn extra voorstellingen toegevoegd. ***** (NRC/Trouw).

Lees meer

Previously Unreleased: The Souvenir

Nu ook te zien in Eye, The Souvenir van Joanna Hogg (GB/US 2019). …stijlvast…sfeervol…Knap…sterk…Briljant… ontzettend prettig… (De Filmkrant), ***** (NRC, Volkskrant, Trouw). “Beste film van het jaar” (Sight and Sound, 2019).

lees meer

Previously Unreleased: Duelles

Nu ook te zien in Eye, Duelles van Olivier Masset-Depasse (FR/BE 2018). …heerlijke, onheilszwangere psycho-thriller die nergens voorspelbaar wordt…Baetens en Coesens [zijn] fantastisch… ijzersterke nagelbijter… (**** Telegraaf).

lees meer

Première Sing me a Song

Documentaire (CH/FR 2019) van Thomas Balmès (Happiness), over een jonge boeddhistische monnik in Bhutan, de opkomst van smartphones en het internet. Schermverslaving, teloorgang van tradities: wat te doen?

lees meer

Première Ride Your Wave (Japan)

Nieuwe film van regisseur Masaaki Yuasa (JP 2019), een van de meest inventieve en opwindendste anime-regisseurs van dit moment. Hyper-romantische, mystieke en zomerse animatiefilm uit Japan.

lees meer

Eye MovieZone zoekt jongeren (15 – 19 jr.)

MovieZone is de ontmoetingsplek en kweekvijver van Eye, met jongeren op de regiestoel. Kom in contact met andere jongeren en professionals uit de film- en mediawereld: geef je op voor de wervingsdag!

lees meer

Jeugdpremières en -special

Vanaf volgende week woensdag: Engel van Dennis Bots en De Elfkins – Een klein bakfestijn van Ute von Münchow-Pohl. Vrijdagochtend jeugdvoorstelling The Cave of the Yellow Dog onderdeel van Women Make Film (NL o.t.t.)

lees meer