Steun In het Donker Gezien via CineCrowd

Wat als je zicht wegvalt, hoe ervaar je dan de wereld om je heen? In Het Donker Gezien onderzoekt de zintuiglijke ervaring van het blind zijn met de focus op blind zijn als kracht en doet dit aan de hand van de vijf zintuigen; ZIEN, PROEVEN, RUIKEN, HOREN, VOELEN.

NBF-studentlid Fabiënne Jongenburger is de producent van de documentaire In het Donker Gezien. Het project zit op dit moment in de preproductie en deze week is ook de crowdfunding gestart. Help je een handje mee aan het realiseren van deze documentaire? Alle informatie vind je op Cinecrowd.nl

In het Donker Gezien

Hoe kan je als blind persoon méér gewaarworden, hoe zet je het blind zijn als kracht in en hoe worden bij het wegvallen van je zicht de andere zintuigen nog belangrijker. De documentaire vertelt het verhaal van vier personages die het blind zijn eigen hebben gemaakt: het stel Yani en Tinah die echte daredevils zijn, mee hebben gedaan aan de paralympics en hun eigen expositie hebben die mensen leert hoe het is om blind te zijn en de zusjes Sandra en Marjoke, waarbij Sandra als enige ziende persoon opgegroeid is in een verder volledig blind gezin. Hun unieke verhalen worden in de documentaire gebundeld en met deze verhalen laten we zien hoe beperkingen in het leven kunnen worden omgezet in positiviteit, maar ook laat het zien wat er in een tijd van zien en gezien worden echt toe doet. Een les over daadkracht en optimisme, een ode aan de andere zintuigen en een onderzoek naar de blinde belevingswereld: om zo ook als ziende persoon in het donker te leren zien. 

Met deze documentaire willen wij een brug bouwen tussen de blinde en ziende wereld en er daarbij voor zorgen dat er meer films in Nederland toegankelijk gemaakt gaan worden voor blinden.

Link Cinecrowd: https://cinecrowd.com/nl/het-donker-gezien