Winnaars Gelderland Film Pitch 2

De Gelderland Film Pitch is een pitching platform en productietraject voor korte films, georganiseerd door Go Short – International Short Film Festival Nijmegen. Het biedt Gelderse filmmakers de mogelijkheid om met een door Go Short beschikbaar gesteld budget een korte film te realiseren. De winnaars van de tweede editie van de Gelderland Film Pitch zijn de projecten ‘Wat Grenzen Delen’ van Katinka Schlette; ‘I’ll Fly With You’ van Matthieu Reijnoudt en Romar de Bonte en ‘CRISIS’ van Astrid Feringa.

Zeven filmprojecten waren geselecteerd voor de Gelderland Film Pitch 2. De filmmakers pitchten op 17 juli hun project voor de jury bestaande uit Kirsten Ruber (Go Short), Stefanie Kolk (filmmaakster) en Guido Lavalaye (Omroep Gelderland). Drie veelbelovende projecten ontvingen het startbudget van 6500,- en begeleidingstraject door Go Short: Astrid Feringa met haar filmplan ‘CRISIS’; ‘I’ll Fly With You’ van Matthieu Reijnoudt en Romar de Bonte en ‘Wat Grenzen Delen’ van Katinka Schlette.

  • CRISIS / Astrid Feringa (1992) / Documentaire
    Astrid woont in Arnhem en heeft daar ook haar BA afgerond aan ArtEZ. Met haar  documentaire ‘CRISIS’ brengt ze de ervaring van een jonge vrouw in een gesloten GGZ instelling in beeld.
  • Wat grenzen delen / Katinka Schlette (1992) / Documentaire
    Katinka is van kleins af aan opgegroeid in Nijmegen en koos ervoor ook haar studie af te ronden in deze stad. Voor een groot deel van de film zal het Gelderse landschap als achtergrond dienen. ‘Wat grenzen delen’ wordt een observerende, poëtische documentaire waarin het landschap zelf de hoofdpersoon is. Een film die het verleden en het heden van het Duits-Nederlandse grens landschap (bij Wyler en Beek) van dichtbij onderzoekt.
  • I’ll Fly With You / Matthieu Reijnoudt (1994) en Romar de Bonte (1995) / Fictie
    Dit project is inherent verbonden aan Gelderland vanwege het feit dat zij als kunstenaars woon- en werkzaam zijn in Arnhem. Beiden streven ze ernaar de kunstpraktijk juist in Gelderland voort te zetten. Dit resulteerde eerder al in projecten Wentelteefjes en International Pilot Film Festival. Hun film ‘I’ll Fly With You’ gaat over een kunstenaarsduo dat alle stoelen op een commerciële vlucht heeft geboekt.

Bron: GoShort