Korting voor leden: ScriptAcademy

Scenarioschrijven: een fantastisch en leerbaar vak. ScriptAcademy heeft als doel de kwaliteit van het Nederlandse scenario te verbeteren door vakkennis en professionele ervaring praktisch toe te laten passen. NBF-leden krijgen korting op verschillende workshops, cursussen en opleidingen van ScriptAcademy, zoals de Scenario Basiscursus en het eerste jaar van de opleiding die beide dit najaar van start gaan.

zesdaagse Scenario Basiscursus

Drie keer per jaar vindt de Scenario Basiscursus plaats: rond september, januari en mei. Tijdens zes lesdagen leer je in hoog tempo de fundamenten van het vak en krijg je feedback van professionals. In korte opdrachten leer je verschillende schrijftechnieken toepassen en werk je toe naar het schrijven van een filmscenario van tien minuten. Aan het einde van de zes lesdagen heeft de cursist inzicht verkregen in de basisprincipes van drama, is gescherpt in de analytische vermogens en gestimuleerd in de verbeeldingskracht. Daarnaast heeft de cursist zicht gekregen op het werkveld en de positie van scenarioschrijver. De laagdrempelige cursus is bedoel om potentieel geïnteresseerde schrijftalenten te toetsen op geschiktheid voor het vak scenarioschrijven. Met docenten Henk Burger (scenarist, story editor) en Gemma Derksen (hoofd drama Publieke Omroep).

Korting: NBF-leden betalen €1.449 i.p.v. €1.549 Meer informatie en inschrijven via de ScriptAcademy website <https://scriptacademy.nl/cursussen/basiscursus/>.

ScriptAcademy Opleiding

Gedurende de twee jaar van de ScriptAcademy opleiding leer je de verdiepende basisprincipes van drama origineel en vakkundig toe te passen in je eigen schrijfwerk. Door continue input, inspiratie en feedback zal de kwaliteit van je verhalen, personages en scènes de ruimte krijgen om te groeien. Tijdens de tweejarige opleiding van ScriptAcademy krijg je les vanuit beproefde theorieën en met behulp van praktische schrijftechnieken. De directe link met de Nederlandse film- en televisiepraktijk is voor ScriptAcademy belangrijk. Daarom verbinden we ervaren gastdocenten uit de beroepspraktijk aan de opleiding, zoals scenaristen Mieke de Jong, Henk Burger, Ger Beukenkamp, Philip Delmaar en regisseurs David Lammers en Shariff Korver.

Korting: NBF-leden betalen voor het basisjaar van de opleiding €7.250 i.p.v. €7.500 Meer informatie en inschrijven via de ScriptAcademy website.

Korting voor NBF-leden

NBF-leden krijgen ook korting op andere workshops en opleidingen bij ScriptAcademy! Een overzicht

  • €10,- korting op de EYEOPENER (normaal €50,- )
  • €100,- korting op de Basiscursus (normaal €1.549,-)
  • €100,- korting op de Workshop Script Ontwikkeling (normaal €1.549,-)
  • €250,- korting op het Basisjaar van de opleiding (€7.250,- ipv €7.500,- )

Geef bij je inschrijving aan dat je lid bent van de NBF, dan wordt de korting in orde gemaakt.

Alle informatie over het aanbod van ScriptAcademy vind je hier: ScriptAcademy.nl

Een overzicht van alle kortingen waar je als NBF-lid gebruik van kunt maken vind je in het Ledenportal