Hanneke van Lith nieuw bestuurslid NBF

Met veel plezier stellen we een nieuw lid van het NBF-bestuur aan jullie voor: Hanneke van Lith. Hanneke is advocaat bij Van Kaam IP, Media & Privacy en zal het bestuur en leden waar nodig van juridische input gaan voorzien. Ze is gespecialiseerd in het mediarecht, intellectuele eigendom en privacy en al ruim zes jaar onderdeel van het team van Van Kaam.

Ze neemt binnen het NBF-bestuur de plaats in van haar collega Remco Klöters en is via hem ook al bekend met de NBF. Jullie hebben haar wellicht al eens gezien of gesproken op een NBF-netwerkborrel.

Hanneke staat met regelmaat (onderzoeks)journalisten en programma-makers bij in allerlei uiteenlopende kwesties en procedures. Van (on)rechtmatige perspublicaties tot auteursrechtelijke kwesties rondom film, tv en social media en de bijbehorende contracten, maar ook vragen rondom Wob-verzoeken, privacy en het verwerken van persoonsgegevens maken onderdeel uit van haar praktijk. Naast haar werk als mediarecht advocaat heeft zij veel interesse in en affiniteit met de film- en televisie-industrie.

Kortom, wij denken dat Hanneke een waardevolle bijdrage gaat leveren aan het reilen en zeilen van onze vereniging. Hanneke is door het bestuur voorgedragen en is na stemming tot aspirant bestuurslid benoemd. We gaan de voordracht officieel bekrachtigen tijdens de Algemene Ledenvergadering later dit jaar. NBF-leden ontvangen daarvoor in augustus een uitnodiging.