Selectie Gelderland Film Pitch van Go Short bekend

Zeven filmtalenten zijn geselecteerd voor de tweede editie van de Gelderland Film Pitch en meerjarige steun voor Go Short. Vrijdagmiddag 17 juli pitchen ze hun nieuwe project in Focus Filmtheater Arnhem.

ARNHEM – De Gelderland Film Pitch is het regionale talentontwikkelingstraject van Go Short. Een jury bepaalt welke drie projecten met een startbudget en een begeleidingstraject aan de slag kunnen.

Korte film
De Gelderland Film Pitch biedt Gelderse filmmakers de mogelijkheid om een korte film waar te maken. De winnende projecten worden gerealiseerd met een budget van maximaal 10.000 euro. Go Short stelt de eerste 5000 euro beschikbaar en Omroep Gelderland vult dit aan tot 6500 euro. Het resterende bedrag wordt door de makers zelf gecrowdfund.

Go Short begeleidt en adviseert de winnaars in het productieproces en treedt op als distributeur. De organisatie ontving dertien uitgewerkte filmplannen en koos daaruit de zeven meest belovende, waaronder maar liefst vier documentaires.

Geselecteerd voor de Gelderland Film Pitch 2020 zijn: 

– CRISIS / Astrid Feringa (1992) / Documentaire
– Dutchess of the Sea / Mayke Pels (1991) en Sanne Kranenborg (1990) / Documentaire
– Maanziekte / Maaike Broos / Fictie
– Zwarte Nacht / Fokke Baarssen (1986) / Fictie
– Wat grenzen delen / Katinka Schlette (1992) / Documentaire
– I’ll Fly With You / Matthieu Reijnoudt (1994) en Romar de Bonte (1995) / Fictie
– Heimwee naar de Bergen / Iris Hogendoorn (1993) / Documentaire

Onlangs kregen de geselecteerde makers een bootcampsessie ter voorbereiding op de pitch. Op de website van Go Short vind je meer informatie over de projecten en de makers.

De jury bestaat uit Guido Lavalaye (Omroep Gelderland), filmmaakster Stefanie Kolk en Kirsten Ruber (Go Short).

Reserveren
Er is een beperkt aantal gratis kaarten beschikbaar voor de Gelderland Film Pitch op 17 juli.

Reserveer kaarten door een mail te sturen naar industry@goshort.nl. Ook zijn de pitches online te volgen via een livestream op het Facebook event van Go Short. De pitches starten om 14.00 en om 16.00 uur worden de winnaars bekendgemaakt.

Premières
Vanwege de coronamaatregels moest de organisatie de premières van de Gelderland Film Pitch uitstellen.

Wagon (Coen Haver), Stoet (Nena Tijsma) en Retina (Niels Veenendaal) gaan nu in première tijdens de tweede editie van Go Short Arnhem van 10-13 september 2020 in Focus Filmtheater Arnhem.

Meerjarige subsidies
De tweede editie van Go Short Arnhem en de Gelderland Film Pitch wordt mede mogelijk gemaakt met bijdragen van de Gemeente Arnhem, Prins Bernhard Cultuurfonds en Omroep Gelderland.

Deze week ontving Go Short een toekenning van de Gemeente Arnhem voor 2021- 2022 waardoor het programma ook de komende twee jaar voortgezet kan worden.

Ook ontving Go Short tevens een vierjarige toekenning voor de basisorganisatie en het jaarlijkse internationale filmfestival in Nijmegen.

Meerwaarde
Volgens beide adviezen is en blijft Go Short als platform voor korte film en talent een meerwaarde voor de steden Arnhem en Nijmegen en hebben de activiteiten een onderscheidend karakter ten opzichte van elkaar en het overige aanbod in beide steden met een sterke artistieke visie en belangrijke rol voor filmtalent als basis.

Eerder onderstreepte het Nederlands Filmfonds het nationale belang van Go Short met meerjarige steun voor de periode 2021-2024.

Meer over Go Short
Go Short is hét platform voor de korte film en filmtalent van Nederland. Al twaalf jaar lang zet Go Short zich in voor jonge talentvolle filmmakers. Het festival biedt een internationaal podium, een netwerkhub en een groot publiek.

Naast het internationale filmfestival in Nijmegen dat jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers trekt, heeft Go Short het hele jaar door een actieve rol in productie, distributie en het cureren van korte films en de ondersteuning van talentvolle filmmakers.

Go Short is de officiële gateway naar de Oscars, BAFTA’s en de European Film Awards.

goshort.nl/gelderlandfilmpitch

Bron: Arnhemse Koerier/Go Short