Oproep Filmfonds Wildcards 2020

Studeer jij dit jaar nog vóór 1 september af als regisseur of videokunstenaar met een documentaire, fictie- of animatiefilm aan een film- of kunstacademie (bachelor)? Stuur ons dan je eindexamenfilm in en maak kans op een realiseringsbijdrage voor je volgende film!

Het Nederlands Filmfonds reikt dit jaar voor de 13e keer de Filmfonds Wildcards uit.

Met het bedrag van €50.000 krijgen de winnaars de kans om een nieuwe documentaire, fictiefilm of animatiefilm te maken met een eigen onderwerp en zelfgekozen cast en crew. Daar bovenop wordt er een bedrag van maximaal €2.500 beschikbaar gesteld voor coaching én maximaal €8.500 voor de producent.

Eerdere Wildcards winnaars zijn bijvoorbeeld Marit Weerheijm (Wildcard Voor het Donker, in première tijdens NFF 2018) en Vincent Boy Kars (Independent Boy, in première tijdens IDFA 2017). Hun laatste projecten En Route (Weerheijm) en Drama Girl (Kars) werden (inter)nationaal geselecteerd door festivals als Berlin International Film Festival en IFFR. Thessa Meijer won met de Wildcard The Walking Fish, waarmee ze op 30 juni de DDG Award 2020 won voor Korte Fictie Film. Een gefragmenteerd portret waarin perceptie, realiteit en politiegeweld tegen zwarte jongens in de VS, de basis vormen voor de Wildcard It’s Nice in Here van Robert-Jonathan Koeyers, die in het voorjaar verwacht wordt. 

Wat moet je doen?

Om in aanmerking te komen voor een Wildcard dien je uiterlijk dinsdag 22 september 2020 vóór 17:00 uur de digitale versie van het aanvraagformulier in bij het Nederlands Filmfonds. In het aanvraagformulier wordt o.a. om een link naar je afstudeerfilm gevraagd. Het aanvraagformulier zal vanaf 1 augustus t/m 22 september beschikbaar zijn.

Er worden in totaal 2 Filmfonds Wildcards voor Documentaire, 2 Filmfonds Wildcards Fictie en 2 Filmfonds Wildcards Animatie uitgereikt. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Talentdag van het Nederlands Film Festival. Het festival is van plan dit in het weekend van 12 en 13 december 2020 te organiseren.

Bekijk alle informatie over de Filmfonds Wildcards.

Voor vragen kun je contact opnemen met projectbegeleider Jolijn van Rees via j.van.rees@filmfonds.nl of via +31 20 – 5707278.

Bron: Filmfonds