Twee projecten geselecteerd voor realiseringsbijdrage De Oversteek

De Oversteek is een samenwerking tussen het Filmfonds, het NPO-fonds, de VPRO, de NTR en CoBO, gericht op beginnende regisseurs die hun eerste artistieke speelfilmproject willen realiseren.

De volgende twee filmplannen zijn geselecteerd voor een realiseringsbijdrage van maximaal €900.000:

Moloch

Regisseur: Nico van den Brink
Scenarist: Daan Bakker, Nico van den Brink
Producent: NL Film & TV
Logline: Wanneer Betriek in haar eigen huis zonder enige aanleiding wordt aangevallen door een onbekende man, gaat ze op zoek naar een verklaring. Langzaam maar zeker raakt ze ervan overtuigd dat er op haar wordt gejaagd door een oeroud wezen.

White Berry

Regisseur: Sia Hermanides
Scenarist: Ilse Ott, Sia Hermanides
Producent: Family Affair Films
Logline: Grace (17), een albinomeisje van Afrikaanse afkomst, voelt zich een buitenstaander. Als ze rapster Kia en haar entourage ontmoet, opent dat deuren naar een nieuwe wereld. Maar hoe ver is ze bereid te gaan om bij de groep te horen?

Een gezamenlijke commissie van VPRO, NTR en het Nederlands Filmfonds selecteerde de filmplannen. De commissie zocht naar projecten die een eigentijds, urgent verhaal vertellen in een krachtige beeldtaal, met internationale (festival)potentie. De (regie)visie van de filmmakers heeft meegewogen in de selectie. Ook de kwaliteit van eerder werk is daarbij meegenomen.

Eerdere projecten die tot stand kwamen met een bijdrage vanuit De Oversteek zijn Paradise Drifters (Mees Peijnenburg) en Take Me Somewhere Nice (Ena Sendijarević). Ook Wolf van Jim Taihuttu (nu bezig met De Oost), De Infiltrant van Shariff Korver (nu bezig met Do Not Hesitate) en Nena van Saskia Diesing (nu bezig met Verloren Transport) kregen eerder de kans hun eerste speelfilm te maken met steun vanuit De Oversteek.

logos_de_oversteek.png(mediaclass-landscape-medium.a4024284cefb4aa88b38600c1872f9772d7bc8ae)