Cultuur Opstart Lening, financiering voor een nieuw seizoen na coronacrisis

Zoek jij een passende financieringsoplossing voor het nieuwe culturele seizoen? Dan is de Cultuur Opstart Lening mogelijk een interessante optie voor je organisatie.

Deze lening is onderdeel van het steunpakket van € 300 miljoen dat het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap beschikbaar heeft gesteld voor de cultuursector in het kader van de coronapandemie.
€ 30 miljoen is beschikbaar via Cultuur+Ondernemen in de vorm van de Cultuur Opstart Lening.

Deze lening stelt culturele en creatieve organisaties in staat te investeren in producties, programma’s, projecten en producten, zodat zij weer inkomsten kunnen verwerven. De Cultuur Opstart Lening is bedoeld voor culturele en creatieve organisaties die minimaal 50 procent eigen inkomsten genereren.

De lening bedraagt € 10.000 tot maximaal € 500.000 per aanvraag en wordt verstrekt tegen 1 % rente. Per organisatie kunnen maximaal 2 leningen worden verstrekt.

Vanaf 29 juni (om 12:00 uur) tot en met 31 december 2020 kun je een aanvraag voor de Cultuur Opstart Lening indienen. Meer informatie en FAQ over de Cultuur Opstart Lening vind je op de website van Cultuur+Ondernemen