NBF-studentleden: Doe de TOFA-check

Is jouw bijbaan vanwege de corona-maatregelen opgezegd of zijn je inkomsten sterk teruggelopen? Had je in februari nog inkomsten van je bijbaan in de horeca en vielen die in april (gedeeltelijk) weg? Werkte je onder een nuluren- of flexcontract?

Dan kom je wellicht in aanmerking voor de TOFA-regeling. 

Op 3 juni is de tijdelijke overbruggingsregeling voor flexibele arbeidskrachten (Tofa) aangekondigd. Deze zal uitgevoerd worden door het UWV.

Om voor de Tofa in aanmerking te komen is een aantal spelregels opgesteld. Zo moet je in februari minstens 400 euro hebben verdiend en in april zeker de helft van de inkomsten weg hebben zien vallen. Je kunt maximaal 550 euro ontvangen voor de maanden maart, april en mei 2020. Het loont dus zeker de moeite om te kijken of je in aanmerking komt!

Je hebt tot en met 12 juli om de TOFA-regeling aan te vragen.

Wacht dus niet te lang en doe de TOFA-check op de site van het UWV.