Steun filmhuizen en filmfestivals via Cinecrowd

Festivals zijn afgelast, opnames uitgesteld en filmhuizen dicht. Begrijpelijk, gezien de omstandigheden, maar dat neemt niet weg dat het ontzettend ingrijpend is voor onze sector. Om filmhuizen en festivals die door de maatregelen rondom het coronavirus inkomsten mislopen te helpen lanceert CineCrowd in samenwerking met Voordekunst actiecampagnes. 

Actiecampagnes
Waar het bij reguliere crowdfundingcampagnes op CineCrowd draait om een concreet filmproject met een specifiek doelbedrag, en een afgebakende looptijd, geldt dit bij de actiecampagnes niet. Deze campagnes staan voor onbepaalde tijd online en de filmhuizen en festivals ontvangen wekelijks de donaties van de crowd. De actiecampagnes worden op deze manier ingezet om tijdelijk extra inkomsten te genereren m.b.v. donateurs die hun favoriete filmhuis of filmfestival steunen. Donateurs krijgen in ruil voor hun donatie speciale tegenprestaties zoals een virtuele rondleiding door het filmtheater, filmposters of een link naar een online filmvertoning.  

Begeleiding door CineCrowd
Deelnemende festivals en filmhuizen worden bij de opzet en uitvoering van de campagne intensief begeleid door het team van CineCrowd. Lopende campagnes worden voortdurend gemonitord, en er is wekelijks terugkoppeling naar de deelnemende instellingen. We denken mee over de rewards en trailer en brengen in kaart hoe de achterban van de instelling het best bereikt kan worden. CineCrowd bouwt daarbij op bijna 10 jaar ervaring en ruim 700 succesvolle crowdfunding campagnes. Hierdoor beschikken we over een groot netwerk van filmliefhebbers en filmmakers. Samen met dit netwerk vormen we een sterke community die we in zullen zetten om de actiecampagnes tot een succes te brengen. 

Spelregels
Voor de actiecampagnes gelden afwijkende spelregels:
– Er mag niet worden gecrowdfund voor een film.
– er worden vooraf geen doelbedragen bepaald. Iedere € die wordt opgehaald, wordt uitgekeerd. 95% hiervan gaat naar de maker en 5% gaat naar CineCrowd als fee;
– instellingen krijgen wekelijks hun opgehaalde donaties uitbetaald minus de fee voor CineCrowd. De wekelijkse uitbetaling vindt plaats wanneer er € 500 of meer is opgehaald of na één maand;
– Het is als donateur niet mogelijk je donatie terug te vragen
– De campagne loopt tot het moment dat de campagne wordt stopgezet door de instelling.
– De instelling betaalt geen handelingsfee.

Eerste campagne online! 
Maandag 18 mei ging de eerste actiecampagne live. Filmhuis Slieker trapte het spits af en wist binnen 24 uur al ruim € 3.000 op te halen. Het filmhuis streeft ernaar om in totaal 30.000 euro op te halen, waarmee ze de komende periode een deel van de vaste lasten hopen te dekken. 

Slieker is het belangrijkste arthouse filmtheater van Friesland. Normaal gesproken vertonen zij dagelijks de nieuwste premièrefilms en wekelijks diverse filmspecials maar nu het filmhuis gesloten is, moest er actie ondernomen worden. 

‘’Om als regionaal filmtheater te kunnen overleven in deze crisis moest er iets gebeuren. Voor Slieker was een actiecampagne de beste keus, want daarmee halen we niet alleen geld op maar komen we ook op een nieuwe manier in contact met ons publiek’’  aldus Johan van Oijen, zakelijk leider a.i. van Filmhuis Slieker.

Meld nu een actiecampagne aan 
Wil je als filmhuis of festival een actiecampagne aanmaken of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via info@cinecrowd.nl of 020-3314017.