Zes toekenningen voor realisering nieuwe speelfilms en documentaires

De Nederlandse speelfilms Forever Yours, Het Boek van alle Dingen, Apollo, Marokkaanse Bruiloft zijn geselecteerd voor een realiseringsbijdrage van Screen NL door het Nederlands Filmfonds. Ook drie documentaires krijgen een bijdrage voor realisering: Liefjes, 0 en The Mirror and The Window.

Forever Yours (speelfilm)

Regisseur: Mark de Cloe
Scenarist: Marieke van der Pol
Producent: NL Film & TV
Logline: De Nederlandse Kim vlucht weg in een fantasievolle briefwisseling met de Amerikaanse terdoodveroordeelde Mateo, die schuldig is aan de coma waarin Kims man Tom al enige tijd ligt. Kim is op zoek naar vergelding, maar vindt in Mateo’s antwoord het tegenovergestelde. Kan Kim de kracht vinden om in de realiteit terug te keren en haar verantwoordelijkheid te nemen?
Toegekende bijdrage: € 650.000

Het Boek van alle Dingen (speelfilm)

Regisseur: Ineke Houtman
Scenaristen: Maarten Lebens en Richard Tulloch
Producent: Fatt Productions & Kaap Holland
Logline: Met behulp van een vrijdenkende buurvrouw, zijn rebelse zus en de Here Jezus zelf vindt Thomas de moed om tegen het regime van zijn streng gelovige vader in opstand te komen: geluk begint met niet meer bang zijn.
Toegekende bijdrage: € 700.000

Apollo (speelfilm)

Regisseur: Aaron Rookus
Scenarist: Wander Theunis
Producent: Topkapi Films
Logline: Wanneer een gevierd ‘playlist curator’ bij een populair muziekstreamingbedrijf wordt geconfronteerd met de piek van zijn succes, belandt hij gedurende één zomerdag in een odyssee door muzikaal Amsterdam, die hem langzaam maar zeker dwingt te kiezen wat hij belangrijker vindt: zijn grenzeloze ambitie — of alles wat hij daarvoor moet opofferen.
Toegekende bijdrage: € 550.000

Marokkaanse Bruiloft (speelfilm)

Regisseur: Johan Nijenhuis
Scenarist: Aliefka Bijlsma en Mina El Hannaoui
Producent: Johan Nijenhuis & Co
Logline: Ambitieuze advocate Yasmine jongleert met haar verschillende identiteiten. Terwijl zij de carrièreladder beklimt, gaat het thuis om één ding: wanneer gaat ze trouwen? Strevend naar de goedkeuring van haar traditionele ouders en erkenning van de Marokkaanse gemeenschap, wil Yasmine zo snel mogelijk trouwen. Maar hoe vind je de ware liefde?
Toegekende bijdrage: € 650.000

Liefjes (documentaire)

Regisseur & scenaristen:  Anneke de Lind van Wijngaarde en Nathalie Bruijns
Producent: Witfilm
Logline: Drie Nederlandse meisjes van rond de 13 jaar gaan vol verlangens naar een camping in Zuid-Frankrijk. Deze zomer gaat het gebeuren, hun eerste stappen in de liefde. Maar kan de weerbarstige werkelijkheid wel tippen aan hun verlangens?
Toegekende bijdrage: € 200.000

0 (documentaire)

Regisseur en scenarist: Pim Zwier
Producent: Moondocs
Logline: De onconventionele documentaire O legt de intrigerende fascinatie van Max Schönwetter bloot voor het ei. Gepassioneerd werkt hij aan zijn Handboek der Oölogie (wetenschap van het ei) en geeft hij toe aan zijn drang tot ordenen. Langzaam, bijna ongemerkt, kruipt de tweede wereldoorlog binnen in zijn werkkamer.
Toegekende bijdrage: € 130.000

The Mirror and The Window (documentaire)

Regisseur en scenarist: Diego Guttièrrez
Producent: Doxy
Logline: Wat gebeurt er als we het contact met alles en iedereen om ons heen verliezen? Een afscheid en een expeditie. Een zoektocht naar de zin van het leven, in het licht van de dood, die grote angstaanjagende leegte.
Toegekende bijdrage: € 135.000

Bron: Nederlands Filmfonds