Cultuur in Actie volgeboekt, bijna 270.000 digitale demonstranten

Cultuur in Actie! heeft reeds ruim tweehonderdduizend digitale demonstranten! Cultuur in Actie!, de grootscheepse digitale demonstratie die sectorbreed de kunst- en cultuursector mobiliseert om de impact, schoonheid en noodzaak van cultuur te vieren, wist in 3 dagen uitzenden al meer dan 270.000 stemmen te verzamelen.

Tot en met vrijdag wordt via een livestream op de website cultuurinactie.nl twaalf uur per dag geprotesteerd door middel van interviews en optredens. Verscheidene BN’ers onder wie Irene Moors, Paul de Leeuw en Jörgen Rayman presenteren de actie. De organisatie, die dagelijks van 10.00 – 22.00 uur via www.cultuurinactie.nl live uitzendt vanuit DeFabrique in Utrecht, ontvangt vertegenwoordigers vanuit alle beroepsgroepen uit de gehele culturele sector. Zij zijn de vertegenwoordigers van verenigingen, voorstellingen, films, musea etc en laten met non-stop interviews en optredens een dwarsdoorsnede zien van de culturele sector als geheel. Alle tijdslots zijn inmiddels volgeboekt.

De organisatie laat weten dat na drie dagen protesteren al bijna 270.000 mensen hebben laten weten de actie te steunen. Ze vraagt nieuwe aanmelders de petitie te tekenen of video’s in te zenden om op die manier toch hun stem te laten horen.

Lees ook het ‘Dagboek van een ZZP’er in crisistijd’ van Jan Rein Hettinga die als als cameraman zijn (onbezoldigde) steentje bijdroeg aan de actie.

Bron: Welingelichte kringen / Musicalsites.nl / Broadcast magazine