Europese steun voor twee Nederlandse coproducties

Twee Nederlandse bioscoopfilms, Pink Moon (voorheen Methusalem) en Sleep ontvangen een bijdrage in de productiekosten van Eurimages. Ook twee Nederlands minoritaire projecten, de documentaire Shanghai Youth en de jeugdfilm Lucy goes gangsta zijn gehonoreerd. Dat is tijdens de laatste vergadering van het coproductiefonds Eurimages besloten.

De Nederlandse speelfilm Pink Moon, geregisseerd door Floor van der Meulen, ontvangt  € 250.000 van Eurimages. De film wordt geproduceerd door Keplerfilm met Nefertiti Film (IT) en Tramal Films en Staragara (IS) als coproducenten.

Sleep van Jan-Willem van Ewijk ontvangt een bijdrage van € 230.000. De film wordt geproduceerd door The Filmkitchen in coproductie met Savage Film (BE).

Daarnaast worden er twee Nederlands minoritaire coproducties gesteund: Shanghai Youth van Wang Bing, geproduceerd door House on Fire en Gladys Glover Films (FR) in coproductie met Les Films Fauves (LU), Chinese Shadows Limited (CN) en het Nederlandse Volya Films. De toegekende bijdrage is € 130.000. Lucy Goes Gangsta, de familiefilm van Till Endemann, geproduceerd door Indi Film GMBH (DU) in co-productie met Phanta Film B.V. en Bos Bros (NL) krijgt € 150.000.

De aankomend ronde van Eurimages wordt in juni behandeld en de aankomende aanvraagdeadline is 25 augustus 2020. Klik hier voor meer informatie.

Eurimages, het cultuurfonds van de Raad van Europa, werd in 1989 opgericht en telt momenteel 38 van de 47 lidstaten, plus Canada als associate member. Het Nederlands Filmfonds vertegenwoordigt Nederland in Eurimages.

Bron: Nederlands Filmfonds