Deze week bij Eye

Tweede Pinksterdag, 1 juni, klokslag 12.00 opent Eye de deuren voor publiek, na ruim twee maanden sluiting. Wees welkom bij de tentoonstelling Chantal Akerman – Passages en heel veel films. Ga naar Focus Chantal Akerman en titels uit het Black Light– en Women Make Film-programma of bekijk premières en restauraties, zoals Spike Lee’s onverwoestbare klassieker Do the Right Thing. Film, film, film: twintig voorstellingen dagelijks!  

In overeenstemming met de adviezen van het RIVM geldt wel een aantal beperkingen: je ticket voor de filmvoorstelling of tentoonstellingsbezoek koop je vooraf online. Ook voor het restaurant moet je online reserveren. Klik hier voor alle aanwijzingen.

U&Eye: voorpremière La vérité
Vrienden zien meer! Leden van het U&Eye Fonds bekijken de exclusieve preview van La vérité, Members van Eye Society bezoeken als eersten de nieuwe tentoonstelling. Word al Member voor € 50,- per jaar.
Lees meer

Tentoonstelling en films Chantal Akerman
De nieuwe tentoonstelling staat klaar, de trailer is af: ‘Chantal Akerman – Passages’ is vanaf maandag 1 juni (12.00) te bezoeken (online verkoop per tijdvak). Tegelijkertijd gaat een uitgebreid filmprogramma van start.
Lees meer

Livestream stille films met live muziek
Het Nederlands Silent Film Festival presenteert i.s.m. Eye en Pand P een gratis livestream: vijf stille komedies uit de Eye collectie. Live begeleiding door Daan van den Hurk (piano). Alleen te zien aanstaande vrijdagavond (20.00).
Lees meer

Orphans ‘Water, Klimaat en Migratie’
Vandaag begint de virtuele variant van het vierdaagse Orphan Film Symposium. Eye is onder meer aanwezig met nieuwe restauraties, video-essays en een playlist van korte films rond het thema ‘water’. Gratis livestreams.
Lees meer

Online-première: De vliegende hond
In Eye’s onlinefilmzaal (exclusief op Picl)  gaat de documentaire De vliegende hond van Johannes Hogebrink in première. Een kunstenaar met een droom wil zijn hond leren vliegen, geïnspireerd door Laika & Otto Lilienthal.
Lees meer

Nieuw video-essay over ‘Italohorror’
Eye-filmprogrammeur Ronald Simons praat je bij over het fenomeen van de giallo en de belangrijkste Italiaanse horrorproducties van Mario Bava en Dario Argento – oude bekenden overigens van Cnema Egzotik.
Lees meer

The Chocolate Chase! uit Minuscule
Dieren op jacht naar een glimmende chocolade brioche: in deze Kort voor Kids ontdekken kinderen dat je met film alle verhalen kunt vertellen die je wilt. Of ze nou echt zijn, verzonnen, of van allebei een beetje. 5 t/m 9 jaar.
Lees meer

We Are One: A Global Film Festival
Meer dan 20 grote filmfestivals waaronder het International Film Festival Rotterdam organiseren een gezamenlijk festival. Van 29/5 t/m 7/6 vertoont elk festival films om geld op te halen voor Covid-19-initiatieven. Gratis op YouTube.
Lees meer