Speelfilms Victor Vleermuis en Piece of my Heart geselecteerd voor Telescoop-bijdrage

Het Nederlands Filmfonds , CoBo en NPO hebben de speelfilms Victor Vleermuis en Piece of my Heart geselecteerd in het kader van het jaarlijkse samenwerkingsproject Telescoop. Doel van dit samenwerkingsproject is onderscheidende en ambitieuze speelfilms van hoge cinematografische kwaliteit voor een breed publiek en met een culturele meerwaarde mogelijk te maken. De gezamenlijke investering is 1,8 miljoen euro per film. 

Victor Vleermuis / Benjamin Bat
Regisseur: Patrick Raats
Scenarist:  Karen van Holst Pellekaan
Producent:  Storytellers Film & TV; Animatie producent: Arnoud Rijken (Il Luster)
Coproducent DE: Studio FILm BILDER GmbH, Coproducent LUX:  Paul Thiltges Distributions
Omroep: AVRO/TROS
Logline: De gevoelige en muzikale Victor wordt geridiculiseerd door z’n vleermuisfamilie omdat hij bang is voor het donker. Wanneer hij ook nog verliefd wordt een vogel, de gezworen vijand, is hij helemaal een outcast. Maar de liefde helpt hem om z’n angst te overwinnen en te gaan staan voor wie hij is.

Piece of my Heart
Regisseur: Dana Nechushtan
Scenarist: Roos Ouwehand
Producent: Topkapi Films
Coproducenten: Eyeworks Film & TV Drama en Triangle Film
Omroep: NTR
Logline: Tijdens de losbandige jaren 70 moet de gedisciplineerde ballerina Irma toezien hoe haar krankzinnig getalenteerde vriendin Olga ten prooi raakt aan anorexia, alcohol en drugs. Gesterkt door de kracht van hun vriendschap, is ze uiteindelijk in staat om Olga de vrijheid te geven om te leven en sterven op haar eigen manier.

De aanvragen zijn beoordeeld door een commissie bestaande uit drie leden: twee externe adviseurs namens het Filmfonds en één vertegenwoordiger namens de publieke omroepen. De afgelopen jaren werden in het kader van dit project onder andere De Dirigent (2016), Een Schitterend Gebrek (2017), De Liefhebbers (2017), Zee van Tijd (2018) en De Slag om de Schelde (2019).

Bron: Nederlands Filmfonds