Immerse/Interact: 12 projecten ondersteund

Het Nederlands Filmfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ondersteunen in het kader van het samenwerkingsproject Immerse\Interact 12 projecten binnen het interdisciplinaire medialandschap: 

Startsubsidie

Breaking Your Skin
Marco Della Coletta
Producent: We Make VR
Logline: In een immersief zelftransformerend ritueel biedt een sjamaan de kans je grootste innerlijke beklemming te overwinnen.

De Rietfluit
Jules van Hulst
Producent: Jules van Hulst
Logline: De Rietfluit is een video-installatie geënt op het gelijknamige gedicht van Rumi. Een mystieke ervaring vol beeldende associaties op het snijvlak tussen werkelijk en onwerkelijk. Een aangename verwarring waarbij het publiek, vanuit de eerste persoon, wordt meegenomen naar plekken waar hij nooit was maar die hij toch herkent.

synk
Frederick Rodrigues, Briohny Doyle
Producent: Frederick Rodrigues
Logline: Twee deelnemers ontsnappen aan een gevaarlijk aards bestaan door een virtuele wereld van data binnen te treden en worden de hoofdrolspelers in een interactief verhaal over verlies, verbinding en wat het betekent om mens te zijn in een tijd van modern crisis. Dit project biedt a realtime ervaring in VR met volumetrische video die de waarneming verstoort.

Ontwikkeling

Orphee et Eurydice
Robin Coops, Willem Bruls
Producent: Stichting M31 Foundation
Logline: Orphée et Eurydice is zowel een theatrale- als een VR-ervaring. Het werk is geïnspireerd door de opera van Christoph Willibald Gluck. Het zal een muzikale totaalervaring zijn waar we inzoomen op verschillende perspectieven in het doorstaan van een rouwproces rondom de liefde.

Eclipse
Ali Eslami Karrabi
Producent: Alllesss
Logline: Door middel van Virtual Reality verkent Eclipse een nieuwe vorm van menselijk samenleven – een die in de echte wereld niet te verkrijgen is – door de barrières van taal, geografie en sociale hiërarchie uit te wissen.

Anouschka
Tamara Shogaolu, Sandy Bosmans
Producent: Stichting Ado Ato Interactive
Logline: Anouschka is een geanimeerd interactief, fictief verhaal, waarin we  vier generaties van vrouwen van kleur volgen- van het titelkarakter die opgroeit en leeft in de Bijlmermeer, tot aan alle ervaringen van haar vrouwelijke (groot)ouders die opgegroeid zijn in Suriname en Indonesië. 

Realisering

Engelen van Amsterdam
Anna Abrahams
Producent: We Make VR
Logline: 21e-eeuwse verbeelding van een nacht in een speelhuis in 17e-eeuws Amsterdam, met hoofdrollen voor vier historische jonge vrouwen die in verzet kwamen tegen hun lot.

Swipe!
Mieke Gerritzen
Producent: Mieke Gerritzen
Logline: Swipe! is een typografische smartphone film die gaat over onze intieme relatie met technologie die verregaande consequenties heeft voor het leven van de mens.De film reageert hierop en manifesteert zich als een ontrafelende kritische visuele informatiemachine. Swipe! is een interactief pamflet waar fictie en realiteit samenkomen.

Symbiosis
Marcel van Brakel
Producent: Stichting Polymorf Pervers
Logline: Symbiosis is een speculatieve, performatieve en multi zintuigelijke VR ervaring geïnspireerd op Donna Haraway’s boek Staying With The Trouble, die fysiek invoelbaar maakt hoe een post humanistische samenleving eruit zou kunnen zien.

Luftschloss
Ronald Rietveld,Erik Rietveld
Producent: Ronald Rietveld
Logline: Luftschloss is een korte VR-film die een toekomst verbeeldt voor de schijnbaar onverwoestbare bunkers in de binnenstad van Wenen. Hoe één persoon er 211 jaar over doet om het beton tussen het wapeningsstaal van dit beladen erfgoed uit te spuiten. Een open karkas van wapeningsstaal blijft achter in de stad.

The Great Orator
Daniel Ernst
Producent: Codeglue 
Logline: Je bezoekt een realiteit die absoluut is overgenomen door de onophoudelijke uitzending van The Great Orator; een AI gedreven karakter dat in samenwerking met de Universiteit van Leiden wordt ontwikkeld.

The Imaginary Friend
Steye Hallema
Producent: Stichting SubmarineChannel
Logline: The Imaginary Friend vertelt het verhaal van een 7-jarige jongen met een levendige fantasie. Hij heeft een wel heel bijzondere vriend: jij, de toeschouwer. Het jongentje probeert wanhopig zijn vrienden en ouders te overtuigen dat jij écht bestaat. Of is hij toch een beetje gek?