Deze week bij Eye

Je hebt het goede nieuws vast al gehoord. We mogen naar alle waarschijnlijkheid vanaf 1 juni weer open. Achter de schermen zijn we bezig met de voorbereidingen. Hierbij staat de veiligheid van de bezoeker en de medewerker voorop. In de nieuwsbrieven van volgende weken vertellen we je meer.

Jaarlijks brengt Eye klassiekers terug in de bioscoop, in prachtig digitaal gerestaureerde versies. Lumière, partner van Eye, biedt een aantal van deze restauraties online aan, samen met Ulrich Seidls Paradies-trilogie (headerfoto: Ulrich Seidl en Liebe-actrice Margarete Tiesel bij de première in Eye in 2012). In het aanbod bevinden zich grote klassiekers, zoals bijvoorbeeld de films van Andrej TarkovskiDe spiegel, Andrej Roebljov en De jeugd van Ivan.

Paradies-trilogie met korting online
Speciaal voor nieuwsbrieflezers: Paradies Liebe, -Glaube en -Hoffnung zijn, met  korting, online te zien bij Lumière. Maak een account aan en kijk tot 1 juni de trilogie voor € 7,49 i.p.v. € 9,99. Kortingscode: EYE_PARADIES
Lees meer

Win exemplaar nieuwe Filmjaarboek
Net verschenen: het Filmjaarboek, met alle bioscoopfilms besproken en artikelen over de spraakmakendste films van 2019. Eye geeft vijf exemplaren weg. Maak kans en stuur voor 21 mei een e-mail naar webteam@eyefilm.nl.
Lees meer

Picl update: arthousehits en expat-films
Toegevoegd aan Eye’s Picl-aanbod: The Biggest Litte FarmAn Unexpected Love en Film & Food-klassieker Tampopo. Voor niet-Nederlandstaligen: La belle époque en Les misérables zijn voorzien van Engelse ondertitels.
Lees meer

Opbouw tentoonstelling hervat
Bij Chantal Akerman – Passages (hopelijk te zien vanaf 1 juni) verschijnt een essay van Claire Atherton, Akermans editor en artistiek medewerker, over hun bijzondere samenwerking.
Lees meer

Video-essay stille film & live muziek
Eye-programmeur Martin de Ruiter heeft een video-essay opgenomen over stille film en live muziek. Martin buigt zich over een obscuur, maar alomtegenwoordig verschijnsel in de wereld van film en geluid: ‘library music’.
Lees meer

Kort voor kids: The Far North
Deze week de bijna honderd jaar oude stille tekenfilm The Far North, een avontuur op de Noordpool, gemaakt voordat de geluidsfilm zijn intrede deed. De opdracht heeft dan ook alles te maken met filmmuziek. Voor 6-10 jaar.
Lees meer

De keuze van Bong Joon-ho (Parasite)
Tijdens het Lumière Film Festival 2019 liet Bong Joon-ho zijn tien favoriete Zuid-Koreaanse films zien. Het Korean Film Archive stelt zeven films gratis beschikbaar: ontdek nu zelf de inspiratiebronnen van de meester.
Lees meer