Talpa Network en RTL: maatregelen om bedrijven door coronacrisis te loodsen

Talpa Network heeft een aantal maatregelen doorgevoerd om het bedrijf door de coronacrisis te loodsen. Het bedrijf achter merken als Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, Sky Radio, SBS6, Net5, Veronica, SBS9, LINDA., StukTV, Kijk, Juke, Vakantieveilingen.nl en het ANP, merkt net als andere mediabedrijven de impact van de coronacrisis.

RTL Group maakte bekend dat volgens haar schattingen in het eerste kwartaal van 2020 op basis van twee weken intelligente lockdown over het hele eerste kwartaal een omzetdaling in de algehele televisiereclamemarkt van 7 procent waarneembaar is. In het tweede kwartaal wordt verwacht dat de volle economische impact van de coronacrisis voelbaar zal zijn. Talpa Network geeft als private onderneming nooit financiële informatie over haar bedrijfsvoering.

Een woordvoerster namens Talpa Network: “We kijken nu extra kritisch naar de verlenging van contracten van medewerkers voor bepaalde tijd en freelancers, we vragen medewerkers om tussen 1 april 2020 en 1 juni 2020 vier vakantiedagen op te nemen, ten behoeve van een optimale beschikbaarheid later dit jaar. Het tijdelijk niet vergoeden van reiskosten is het gevolg van het thuiswerken en het uitbetalen van vakantiegeld in juni 2020 in plaats van mei 2020 helpt bij een betere verdeling van de uitgaven over het jaar. Wij vertrouwen op het begrip van onze medewerkers voor deze maatregelen in de huidige omstandigheden en zijn hen daar zeer erkentelijk voor.” 

De medewerkers zijn niet verplicht de vakantiedagen op te nemen ook al doet het bedrijf wel een duidelijk verzoek daartoe

Eerder werd bekend dat Radio 10 en Radio Veronica hun weekendprogrammering aanpassen.

RTL Group, waar concurrent RTL Nederland deel van uitmaakt, maakte eerder bekend dat er kostenreducties over al haar deelnemingen zullen plaatsvinden om liquiditeit te behouden. RTL Nederland verklaarde daarop van week tot week te kijken welke maatregelen nodig zijn. Welke dat precies zijn, heeft RTL Nederland niet bekendgemaakt.

www.talpanetwork.com
www.rtlgroup.com

Bron: Nederlands Media Netwerk
Auteur: David de Jong