Meerjarige Activiteitensubsidies Filmfestival toegekend

Het Nederlands Filmfonds heeft aan twee festivals een meerjarige subsidie toegekend voor in totaal 200.000 euro per jaar. In de periode 2021-2024 steunt het Filmfonds de volgende festivals:

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen ontvangt € 110.000 per jaar
Go Short is het Nederlandse internationale filmplatform voor de korte film in al haar facetten en voor een nieuwe generatie urgente filmmakers. Het vijfdaagse festival vindt plaats in april in Nijmegen. Meer dan 300 films worden vertoond en de Go Short Awards worden uitgereikt, de Awards kwalificeren voor de Academy Awards en EFA. Het eerstvolgende festival is op dit moment online te zien via https://www.goshort.nl

Imagine Film Festival ontvangt € 90.000 per jaar
Imagine Film Festival wil, met de fantastische film als inspiratiebron, verkennen en onderzoeken in andere werelden, toekomstige werelden, het onbekende en het ondenkbare. Het festival doet dit middels een programma met films en verdiepende onderdelen als lezingen, masterclasses, discussies en nagesprekken. Het festival vindt jaarlijks plaats in EYE Filmmuseum in Amsterdam in april. Gezien de huidige crisissituatie kon het festival dit jaar helaas niet doorgaan. 


Nederland kent een aantal (inter)nationaal toonaangevende filmfestivals en een scala aan regionale en lokale festivals. Met hun programmering vormen festivals een belangrijke aanvulling op de reguliere filmvertoning in bioscopen en filmtheaters. Vanaf 2013 beperkte het Rijk haar rol in de ondersteuning van de filmsector aanzienlijk. Om continuïteit te blijven bieden in het festivallandschap nam het Fonds de taak over om een aantal toonaangevende festivals met nationale en internationale uitstraling meerjarig te ondersteunen. Daarnaast blijft het Fonds de mogelijkheid bieden voor steun aan festivals op projectbasis.

Bron: Nederlands Filmfonds