Internationale filmfestivals eenmalig samen op YouTube

Verschillende grote internationale filmfestivals zullen content leveren voor een gratis tiendaags online-festival. We Are One: A Global Filmfestival is een initiatief van Tribeca en zal van 29 mei tot en met 6 juni te zien zijn op YouTube. Het evenement wil onder meer geld ophalen voor de World Health Organisation.

De internationale organisaties zijn de samenwerking aangegaan nadat ze genoodzaakt waren de filmfestivals te annuleren wegens de coronamaatregelen.

De organisatoren van het filmfestival van Cannes lieten maandag weten trots te zijn op hun deelname aan het YouTube-evenement “om buitengewone films en talenten onder de aandacht te brengen, waardoor publiek van over de hele wereld zowel de nuances van het vertellen van verhalen als de artistieke persoonlijkheden van elk festival kan ervaren”.

Naast Cannes doen onder meer het internationaal filmfestival van Berlijn, Venetië, Sundance, Toronto en Tribeca mee aan het festival.

Jane Rosenthal, medeoprichter van het geannuleerde Tribeca film festival in New York, gaf aan dat het idee achter het YouTube-festival is om mensen “tijdens de coronapandemie te inspireren en samen te brengen”.

Tijdens het evenement worden er documentaires, muziekfilms, komedies uitgezonden en vinden er gesprekken plaats. Het programma is nog niet bekendgemaakt. De geselecteerde films zullen gratis te bekijken zijn. Filmliefhebbers worden aangemoedigd te doneren aan een fonds voor de bestrijding van het coronavirus.

We Are One: A Global Film Festival duurt van 29 mei tot en met 7 juni.

Bron: Nu.nl