Mira Mendel nieuw bestuurslid NBF

Wij stellen graag Mira Mendel aan jullie voor, zij is als aspirant bestuurslid toegetreden tot het bestuur van de NBF.

Mira Mendel werd in de jaren tachtig geboren in hartje Amsterdam. Als dochter van producent René Mendel, werd het produceren van multimedia producties haar met de paplepel ingegoten. Niet vreemd was het dan ook dat zij voor de studie Film en Televisie aan de Universiteit van Amsterdam koos. Na het behalen van haar diploma in 2009 besloot ze meer filmervaring op te doen en vertrok zij voor een paar maanden naar New York om daar een gerenommeerde filmcursus te volgen. Na haar terugkeer in Amsterdam startte ze met een lading aan ervaring, direct bij Interakt Productions als producer en groeide daar uit tot directeur van het bedrijf, welke ze samen met haar vader nu al 10 jaar lang met succes weet te runnen.

Het maken van documentaires, series of andere multimediaprojecten met een culturele of maatschappelijke relevantie is een van de kernwaardes van haar producentschap en is iets waarmee zij zich met Interakt altijd probeert te onderscheiden. In tijden waarin de filmwereld het extra moeilijk heeft, onderstreept zij het bestaan van belangenorganisaties ten volste en vindt zij het een eer dat ze als bestuurslid van NBF hier haar steentje aan mag bijdragen.

Mira is door het bestuur voorgedragen en is na stemming tot aspirant bestuurslid benoemd. Ze draait al volop mee in het dagelijks bestuur van de NBF vanwege haar expertise en omdat we tijdens de coronacrisis haar inzet heel goed kunnen gebruiken. We gaan haar voordracht officieel bekrachtigen tijdens de Algemene Ledenvergadering later dit jaar. NBF-leden ontvangen daarvoor binnenkort een uitnodiging.