Corona Short Mobile Phone Film Festival

Cameraman Onno Krijnen vindt het heel erg dat zoveel collega’s op dit moment noodgedwongen thuis zitten en dat de meeste cameramensen op dit moment niet verder komen dan het schoonspuiten van hun tuintjes met lelijke gele hogedruk apparaten.

Ondertussen blijft al hun creativiteit ongebruikt. Dat is eeuwig zonde en ongezond. Die opgekropte kunstzinnigheid moet er uit. Een cameraman moet filmen, anders gebeuren er vroeg of laat ongelukken. En dus heeft Onno het volgende bedacht: Het Corona Short Mobile Phone Film Festival. Ofwel CSMPFF. Je begrijpt dat ik enthousiast ben. Onno heeft altijd goede ideeën. Dit gaan we doen!

We roepen in eerste instantie cameramensen op, maar in principe mag iedereen meedoen. Het idee is dat je in coronatijd een of meerdere filmpjes maakt van maximaal 1 minuut, gedraaid met een mobiele telefoon. Geen toeters en bellen. Het is juist de grap om zo goed mogelijk te kijken en de creativiteit alle ruimte te geven. Observaties. Verhaaltjes vertellen met beelden. Lekker bezig zijn met het vak. Elkaar inspireren en elkaar vrolijk maken met verrassende resultaten. Samen de verzuring tegen gaan.

Het is geen challenge en ook geen wedstrijd. Het gaat niet om winnen of verliezen. De hoofdprijs is dat we er allemaal blij van worden.

Er moet nog veel gebeuren. Om te beginnen moeten we inzendingen hebben. We werken nog aan een YouTube-kanaal, maar er is inmiddels een prachtige Facebookpagina (Corona Short Mobile Phone Film Festival). Filmpjes kan je daar op zetten, maar je mag ze ook sturen naar reinzelf@janreinhettinga.nl.

Om je een idee te geven van wat er mogelijk is; kijk naar het filmpje hierboven dat Onno deze week maakte en waar het hele idee uit voort komt. Als je dat gezien hebt gaan je handen jeuken, dat kan niet anders. En nu dus snel naar buiten. Pak je fiets en ga op jacht. Vol verwachting klopt ons hart.

Via Broadcast Magazine ‘Dagboek van een zzp’er in crisistijd’ door Jan Rein Hettinga.