Kijkje achter de schermen bij de NOS

Terwijl velen in de film en tv-industrie de blik vooruit hebben en nadenken over de vraag hoe er gedraaid kan worden in de ‘anderhalvemetersamenleving’ (zie ook deze aankondiging) laat de NOS zien hoe zij te werk gaan.

Met desinfecterende gel, plexiglazen schotten en thuiswerkoplossingen houden zij onze nieuwsvoorziening gaande. Omdat ze daar veel vragen over ontvingen, maakten ze een reportage. De NOS en andere media in de nieuwsvoorziening zijn aangemerkt als cruciale sectoren, daarom gelden er iets andere regels dan er bijvoorbeeld voor de opnames van een reclamespot of speelfilm zouden gelden.

Werken bij de NOS in coronatijd, zo gaat dat

Hoe doen jullie veilig je journalistieke werk in de coronacrisis? We krijgen dagelijks veel van dit soort vragen. Een inkijkje. ↓

Geplaatst door NOS op Woensdag 8 april 2020