Deze week bij Eye online

Geen rechtgeaarde filmliefhebber kan aan de man voorbij: donderdag gaat op Picl J’accuse, Roman Polanski’s nieuwste film, in online-première. De maker wordt in tijden van #metoo fel bekritiseerd, de film sleepte maar liefst drie Césars (o.m. voor Beste regie) en een Zilveren Leeuw in de wacht. Wie de controverse rond de inmiddels 87-jarige Polanski, regisseur van klassiekers als Chinatown, Rosemary’s Baby en The Pianist, wil volgen kan terecht bij het De Balie Live-gesprek met Jessica Durlacher over het nieuwste werk van de controversiële regisseur. Het gesprek is gratis te zien op de Picl-website.

Picl-première J’accuse (Roman Polanski)
Polanski buigt zich over de Dreyfus-affaire. Met Franse topcast: Jean Dujardin (The Artist), Louis Garrel (Little Women), Mathieu Amalric (The Grand Budapest Hotel) en Emmanuelle Seigner (Dans la maison, Frantic).  
Lees meer

Tentoonstellingen
Elke week interessante documentaires, registraties en interviews, gemaakt bij de tentoonstellingen die we maakten tussen 2012 en nu. En ook kijken we vooruit, naar de uitgestelde tentoonstelling over Chantal Akerman.
Lees meer

Programmeur René Wolf tipt Tarkovski’s
‘We kunnen ons haast niet voorstellen dat je de Tarkovski-films die vorig jaar in Eye waren te zien, hebt gemist. Maar mocht dat toch zo zijn kun je Stalker en Solaris nu ook op Vitamine Cineville bekijken.’
Lees meer

Video essay: Amsterdamned
Een onzichtbare moordenaar doolt rond door Amsterdam. In zijn video-essay blikt filmprogrammeur Ronald Simons terug op de film, de productie en de filmposter van deze spannende thriller van Dick Maas.
Lees meer

Like film? Love Eye
De deuren van ons mooie gebouw zijn gesloten, maar achter de schermen werken we onverminderd hard door. Wil je ons daarbij steunen nu je geen bezoek aan Eye kunt brengen? Kijk hoe je toch kunt bijdragen aan ons werk.
Lees meer

Kort voor kids: Children’s Games
Iedere week een nieuwe Kort voor Kids. Deze week laten kinderen zich inspireren door het werk Children’s Games van kunstenaar Francis Alÿs. Ook maken ze zelf een speel-film. Voor 8 tot 12 jaar.
Lees meer

Update: filmfestivals op afstand
Het afgelaste Taartrovers Film Festival voor de jeugd, het kortefilmfestival Go Short en Imagine presenteren een gedeelte van hun programmering online en voegen zich bij Movies that Matter en MOOOV.
Lees meer