Deze week bij EYE online

In een intelligente lockdown kun je ook intelligent film blijven kijken. Vanuit huis, op de bank, in bad of in bed: Eye doet er alles aan om je up to date te houden. Vanavond organiseert Vitamine Cineville de tweede online Viewing Party, met de Britse indie-hit Bait en een live Q&A met regisseur Mark Jenkin.

Vitamine Cineville live: Bait met Q&A
Bij de première van The Lighthouse was Bait (GB 2019) van Mark Jenkin kort in Eye te zien. De film krijgt nu een nieuwe kans in Vitamine Cineville. Vanavond zelfs met live introductie en Q&A met de regisseur.
Lees meer

Programmeur Ronald Simons & The Thing
‘Er is maar één film die onze huidige realiteit van isolatie en paranoia het beste weerspiegelt, en dat is The Thing van John Carpenter.’ In zijn video-essay blikt programmeur Ronald Simons terug op de film, de poster en de muziek.
Lees meer

Curator Simona Monizza tipt Convalescing
Kijk op de quarantaine-thuiskijktips, met suggesties van Eye: ‘Deze meditatieve film van Barbara Meter is een mooie weergave van wat er in je hoofd gebeurt als je niet meer aan de wereld hoeft deel te nemen…’
Lees meer

Kort voor kids: Vriend Jaap haalt suiker
Iedere week een nieuwe Kort voor Kids. Wat kan er allemaal mis gaan bij het halen van een zakje suiker? Deze week een korte film uit de Eye-collectie, Vriend Jaap haalt suiker, en alles over slapstick. Voor zes tot tien jaar. 
Lees meer

Eye Shop biedt artikelen online aan
Eye Shop is dicht, maar gaat gewoon door. Bestel de catalogus van de komende tentoonstelling Chantal Akerman – Passages, of koop een op Akermans werk geïnspireerde armband en een t-shirt met haar portret.
Lees meer

Beroemde ‘Beste films aller tijden’-lijsten
Als er ooit een tijd was om gemiste films in te halen is het nu. Maar welke dan? Enkele lijstjes springen eruit omdat ze gemaakt zijn door gerenommeerde instellingen (BFI, AFI) of vaak gebruikt worden door filmliefhebbers (IMDb).
Lees meer

90 dagen gratis online-films op MUBI
Videoplatform MUBI geeft nieuwsbrieflezers de mogelijkheid 90 dagen gratis het aanbod te bekijken. MUBI biedt: meer klassiekers (Wang Bing!) en nieuwe films dan gebruikelijk, plus iedere dag een nieuwe film.
Lees meer