Belangrijk nieuws over de TOGS-regeling

Er is van veel kanten druk uitgeoefend op de overheid, o.a. door de NBF, om deze regeling ook open te stellen voor de film- en televisiewereld en de eerste positieve reacties van de overheid zijn er:

De TOGS gaat nu open voor de SBI-codes: 59111-59112-5912-5913-5920, exact wat de NBF gevraagd had. Hiermee is een groot deel van de ondernemers en bedrijven in de film-televisiewereld nu onder de regeling.

MAAR, het item ‘bedrijf aan huis’ staat nog steeds open. In principe moet een ondernemer en/of bedrijf, een vestiging buiten huis hebben, in ieder geval is een inschrijving KvK op woonadres, op dit moment, nog niet voldoende om voor de maatregel in aanmerking te komen. Inmiddels is bij andere SBI codes (taxi-chauffeurs/rijscholen) die met hetzelfde probleem kampen, de eis om niet op het huisadres ingeschreven te staan vervallen. De hoop is dat dit ook voor andere SBI codes gaat gelden. De lobby hiervoor zal worden doorgezet.

Voor de nieuwe SBI-codes zal uiterlijk per 15 april steun kunnen worden aangevraagd maar hopelijk dus eerder.

Verder bestaat er nog het probleem dat sommige bedrijven en ondernemers in onze branche andere SBI codes hebben, deels omdat dit in het verleden zo ontstaan is.Een bestuurslid van de NBF die deze problematiek ook had, heeft inmiddels met terugwerkende kracht per 01-01-2020 zijn SBI-code kunnen veranderen. Dit is dus mogelijk en we raden iedereen aan om die een SBI-code heeft die niet goed is, dit zo snel mogelijk te veranderen. Code 5912 lijkt ons voor veel van deze mensen een goede oplossing.

Meer informatie: https://www.rvo.nl/actueel/nieuws/tegemoetkoming-2e-uitbreiding-voor-extra-sbi-codes