Stem mee voor de Gouden Kalveren

Net als bij de Oscars, de Césars en de BAFTA’s bepalen in Nederland de leden van de Academy mede de nominaties en winnaars van de Gouden Kalveren. Wil je ook meestemmen en onderdeel zijn van de Nederlandse Academy? Meld je dan nu aan bij de Dutch Academy For Film (DAFF) en krijg naast stemrecht toegang tot diverse voordelen en activiteiten zoals het NFF viewingplatform, 25% korting op een Cineville-pas en een jaar gratis toegang tot NPO Start Plus. Daarnaast organiseert de DAFF activiteiten als de Brain Room, masterclasses, borrels en diners waar leden met elkaar in gesprek gaan over diverse industrie-onderwerpen. 

De Dutch Academy For Film verenigt filmmakers uit alle disciplines, van cameramensen tot acteurs en scenaristen, én sinds 2019 ook overige filmprofessionals (industry-sectie). Samen met haar leden werkt de DAFF aan de zichtbaarheid van de Nederlandse film en zet zich in voor het inhoudelijke belang van de Nederlandse film en de filmsector. In de volle breedte. Dat doet ze sectoroverschrijdend. Voor en met iedereen die werkzaam is in de Nederlandse filmindustrie.    

Sinds 2015 stemmen de leden van de DAFF mee voor de Gouden Kalf Competitie in de categorieën speelfilm en lange documentaire. Momenteel zijn dit ruim 400 makers en filmprofessionals

Het bestuur wordt gevormd door leden uit de de tien verschillende secties: acteren, animatie, camera / VFX, documentaire, industry, muziek / montage / geluid, production design, productie, regie, scenario.

Word nu lid
Hoe meer leden DAFF telt, hoe groter de slagkracht. Wie voor 31 mei  van dit jaar lid wordt kan ook nog mee bepalen wie een Gouden Kalf krijgt in de categorieën speelfilm en lange documentaire. Maar er is meer…  

Mogelijkheden en voordelen van het DAFF-lidmaatschap op rij 

  • Meestemmen binnen de Gouden Kalf Competitie. Zo heb je direct invloed op de nominaties en winnaars van de Gouden Kalveren.
  • Verschillende activiteiten zoals de Brain Room (hierbij geven leden elkaar feedback op werk in ontwikkeling), borrels en diners waar leden met elkaar in gesprek gaan over verschillende onderwerpen, masterclasses.
  • Toegang tot het NFF viewingplatform. Hier kijk je het hele jaar door Nederlandse films en documentaires die in aanmerking komen voor een Gouden Kalf-nominatie.
  • 25% korting op een Cineville-pas.
  • 1 jaar gratis toegang tot NPO Start Plus.
  • Jaarlijkse Ledenvergadering.
  • De mogelijkheid om een bijdrage te kunnen leveren aan relevante en actuele (beleids)zaken in de sector.

*NB. Industry-leden hebben beperkte toegang tot activiteiten. Dit wordt per activiteit bepaald.
Ze hebben wel toegang tot het NFF viewingplatform en kunnen meestemmen binnen de Gouden Kalf Competitie.

Voorwaarden voor lidmaatschap
Om in aanmerking te komen voor het lidmaatschap moeten aspirant-leden voldoen aan de onderstaande criteria:

  • Drie hoofdcredits binnen één discipline (dus bijvoorbeeld als regisseur). Producties die hiervoor in aanmerking komen zijn speelfilms, korte films, tv-drama, lange documentaires, korte documentaires, tv-documentaires.
  • Voordracht door drie huidige DAFF-leden. 

 Aan filmprofessionals, die zich inschrijven voor de Industry-sectie, wordt gevraagd om een korte motivatie en een loopbaanomschrijving. Professionals die in aanmerking komen voor lidmaatschap in deze sectie zijn o.a. filmdistributeurs, casting directors, agenten en consulenten.

Het bestuur beslist of een aspirant-lid wordt toegelaten tot de Academy.

Kosten lidmaatschap
De standaard contributie bedraagt € 175,- (excl. BTW) per jaar. Voor Industry-leden bedraagt de contributie € 350,- (excl. BTW). De contributie zal in vier termijnen worden afgeschreven.
Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website van de DAFF. Heb je een vraag of opmerking? Neem dan contact op via office@daff.org. 

De Academy is in 2013 opgericht door en voor makers.