Corona-call voor Amsterdamse filmmakers

Juist in tijden van crisis is het belangrijk om verhalen te vertellen, kunst verbindt. Door Corona is niets meer hetzelfde. Het is een rare en moeilijke tijd, maar ook een verbeeldingsvolle periode. Met steun van het AFK geeft CineCrowd daarom drie Amsterdamse filmprofessionals de kans om een film te maken over deze actuele crisis.  

Voor wie
Deze call is ontwikkeld voor Amsterdamse regisseurs.

De film
Premisse is de corona crisis in Amsterdam. Hoe je invulling geeft aan dit onderwerp is aan jou, genre van de filmplannen is vrij. Denk bijvoorbeeld aan een animatie, found footage film of sferische documentaire. De films hebben een maximale lengte van 20 minuten en moeten een Amsterdams belang hebben en zich verhouden tot het Amsterdamse publiek. Uiteraard moeten de richtlijnen van het RIVM bij de uitvoering van het plan in acht genomen worden.

Budget
Voor de realisatie van je film moet je minimaal € 10.000 crowdfunden. De helft van dit bedrag, te weten € 5.000, wordt ingelegd door het AFK. In de opzet en uitvoering van je crowdfunding campagne word je begeleid door CineCrowd.

Selectie
Uit alle inzendingen selecteert een jury bestaande uit Sven Bresser (regisseur) en het team van CineCrowd maximaal drie plannen. Focuspunten in de selectie zijn artistieke overtuiging en zeggingskracht.

Planning
– 13 april 12:00 deadline indienen filmplan. Het plan bevat minstens; een synopsis, sfeerimpressie, beschrijving van het kernteam en een beknopte begroting (max. 2 A4)
– 15 april bekendmaking selectie
– 17 april workshop crowdfunding
– 22 april start crowdfunding
– 15 mei deadline crowdfunding
– zomer 2020 oplevering film + (online) première

Stuur je plan uiterlijk 13 april naar info@cinecrowd.nl o.v.v. corona call. Mocht je vragen hebben mail dan naar Jeltje@cinecrowd.nl.