CineSud lanceert Quarantaine Film Stories

Filmmakers en scenaristen worden uitgedaagd hun creativiteit te tonen in deze lockdown-tijd.

Dat we in bijzondere tijden leven, is een understatement. Tot tenminste 28 april zit Nederland in een ‘intelligente lockdown’. Gelukkig hebben we cultuur nog, als inspiratie, troost of gewoon vermaak. Voor de filmmakers en scenarioschrijvers die thuis zitten en hun creativiteit de vrije loop willen laten, lanceert CineSud twee Quarantaine Film Stories-contests. Hiermee kunnen cash geldprijzen gewonnen worden waarmee CineSud filmmakers financieel een steuntje in de rug wil geven in deze moeilijke tijden.

CineSud daagt excpliciet filmmakers én scenaristen uit om verhalen te filmen of schrijven rondom de thema’s ‘quarantaine’ of ‘lockdown’. Voor filmmakers is er de 90 second quarantaine video-contest. Makers uit heel Nederland en Vlaanderen kunnen meedoen aan de wedstrijd met een film van maximaal 90 seconden die zich afspeelt in Nederland of België en verbonden is met een van de centrale thema’s. Hoe ze hier invulling aan geven, is volledig aan de makers zelf. CineSud stelt een cash geldprijs-budget van €3000 beschikbaar. Er worden maximaal vijf winnaars geselecteerd. Na afloop van de wedstrijd zijn alle inzendingen te zien via cinesud.nl.

Voor schrijvers is er de short quarantaine film scripts-contest. Schrijvers uit heel het land kunnen hun filmscript inzenden als dat niet langer is dan 5 pagina’s, niet meer dan twee locaties bevat en verbonden is met een van de centrale thema’s. Ook voor deze contest is een cash geldprijs-budget van €3000 beschikbaar en worden maximaal vijf winnaars geselecteerd. Zodra filmmaken weer mogelijk is, zet CineSud zich ervoor in een productiebudget beschikbaar te stellen waarmee een of meerdere van deze scripts verfilmd kunnen worden.

Iedereen kan meedoen. De deadline voor inzenden is 3 mei en kan via deze link. Op 18 mei worden de winnaars bekend gemaakt.

Bron: CineSud