Belgische freelancers in de mediasector krijgen compensatie

In België kunnen freelancers die werkzaam zijn in de mediasector ook een beroep doen op de compensatieregeling, dat heeft de Vlaamse regering bekendgemaakt.

De Vlaamse Regering heeft besloten hen ook mee te nemen in een reeks nieuwe beroepen die aanspraak kunnen maken op de ‘compensatiepremie’ die is ingesteld door de coronacrisis. Concreet kunnen voltijdse freelancers een beroep doen op een eenmalige compensatie van 3.000 euro op voorwaarde dat er sprake is van een omzetverlies van 60 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (14/03-30/04).

In Nederland valt de media-sector nog buiten de boot voor compensatiemaatregelen. Verschillende beroepsorganisaties in cultuur en media hebben deze week daarover brandbrieven verstuurd naar de betrokken ministeries.