Wat gebeurt er met het Film Festival en Gouden Kalf Competitie?

De organisatie laat weten dat ze er vanuit gaan dat de 40e editie van het Nederlands Film Festival en de Gouden Kalf competitie volgens planning plaats kunnen vinden van 25 september t/m 3 oktober. Wel is het mogelijk dat er ten tijde van het festival nog steeds belemmeringen zijn die van invloed zijn op de vorm van het festival. Daarom werken ze verschillende scenario’s uit; een reguliere editie, een gemixte editie met beperkte zaalcapaciteit en een deel online, en een editie die volledig online plaatsvindt.

Aanpassingen Gouden Kalf procedure

Inschrijfdeadline
NFF kijkt de komende tijd hoe ze filmproducties met vertraging toch kunnen faciliteren, zodat deze toch dit jaar mee kunnen doen aan de Gouden Kalf Competitie en/of vertoond kunnen worden op het festival. Ze raden iedereen aan filmtitels wel voor 1 juni in te schrijven en contact op te nemen met onze programma-afdeling (programma@filmfestival.nl) in het geval van vertraging of andere vragen. Mochten er grote wijzigingen noodzakelijk zijn als gevolg van COVID-19, dan zullen zij daarover berichten.

Minimumeis aantal vertoningen
Het NFF zal coulant omspringen met films die vanwege de COVID-19-maatregelen de roulatie/vertoningscriteria niet halen. Ze vragen iedereen in deze situatie de film gewoon in te schrijven en contact op te nemen met onze programma-afdeling (programma@filmfestival.nl).

Films die vanwege het sluiten van de bioscopen na het festoval in premiere gaan
Alle films die tijdens de vorige editie van het festival of in de daarop volgende periode tot aan de NFF-openingsdag op 25 september 2020 in première en release zijn gegaan of nog gaan, kunnen worden ingeschreven vóór 1 juni 2020 (de screener dient uiterlijk 29 juni aangeleverd te zijn).

Ook in het geval een film zijn Nederlandse première in de afgelopen periode al heeft beleefd maar de release als gevolg van de COVID-19-maatregelen is uitgesteld tot na het NFF kan deze titel ingeschreven worden vóór 1 juni (de screener dient uiterlijk 29 juni aangeleverd te zijn).

Het Film Festival verkent op dit moment de mogelijkheid om vanaf dit jaar de premières tijdens het NFF weer onderdeel te maken van de Gouden Kalf Competitie. Als dat lukt maken zij dit zo spoedig mogelijk bekend.

Meer informatie en bron: Nederlands Film Festival