Deze week bij Eye (online)

De straten zijn leeg, de musea dicht. Maar online gonst het van de activiteiten, gelukkig. Ook deze week is er vanaf afstand van alles te beleven in het filmmuseum. Volg de thuiskijktips van onze programmeurs, luister naar het spotify-kanaal van Eye of ga op stap door de filmgeschiedenis met programmamaker en film buff extraordinaire Mark Cousins. En voor wie meer wil: op European Film Gateway kun je maar liefst zo’n 700 films uit de Eye-collectie bekijken. Gratis. We wensen jullie standvastigheid in barre coronatijden en blijf gezond!

Vitamine Cineville gestart: online films
Voor pashouders: thuis gratis kijken naar klassiekers uit de Eye programmering: Tarkovski’s Stalker & Solaris, James Ivory’s Howards End & Maurice en de documentaire Dutch AngleChas Gerretsen & Apocalypse Now.
Lees meer

Luister naar Eye
Op het Spotify-kanaal van Eye vind je podcasts over Andrej Tarkovski, playlists van het Black Light-programma en soundtracks van films. Op de website vind je nog meer film-podcasts.
Lees meer

Kort voor kids
Met Kort voor kids biedt Eye iedere week een korte film met een spel-, kijk- of maakopdracht. Voor ouders en kinderen. Deze week De wasbeer en het lichtje en spelen met licht en donker, voor kinderen van vier tot zeven jaar. 
Lees meer

40 Days to Learn Film (Mark Cousins)
Mark Cousins, maker van de 16-uur durende documentaire The Story of Film (2011), zit binnen en geeft gratis filmcollege (136 min.). Cousins nieuwste documentaire Women Make Film (2019) is later dit jaar in Eye te zien.
Lees meer

38 filmcollecties: European Film Gateway
Eye maakt deel uit van European Film Gateway (EFG), de toegangspoort tot de belangrijkste Europese filmcollecties. Bekijk de tips voor het Eye-aanbod op EFG, plus films van 37 verschillende Europese filmarchieven.
Lees meer

Open Culture & Internet Archive
De filmlijst van Open Culture biedt toegang tot 1.150 gratis klassiekers, waaronder stille filmsAlfred Hitchcock– en Charlie Chaplin-titels en Oscarwinnaars. Ook Internet Archive heeft een overzicht verzameld op thema en genre.
Lees meer