Provincie Limburg en CineCrowd presenteren matchingsregeling voor filmmakers

De provincie Limburg en CineCrowd slaan de handen ineen om Limburgse filmmakers en makers van Limburgse films te ondersteunen. Binnen de nieuwe regeling maken filmmakers kans op een bijdrage aan hun crowdfundingcampagne van 30%. Doel van de samenwerking is om filmmakers te stimuleren om te crowdfunden en potentiële donateurs te stimuleren om te geven.

criteria en procedure
De matchingsregeling van CineCrowd en de provincie Limburg is ontwikkeld voor films die een gerichte bijdrage leveren aan de Limburgse filmsector; films die gemaakt worden door een Limburgse maker of worden gedraaid in Limburg. Filmmakers maken binnen deze matchingsregeling kans op een bijdrage van 30% van het streefbedrag, tot een maximumbijdrage van € 20.000. Aanvragen worden gedaan via CineCrowd, meer informatie over de regeling vindt u op de website van CineCrowd.

CineCrowd
CineCrowd is hét crowdfunding platform voor film. Sinds 2011 faciliteerde CineCrowd ruim 700 succesvolle crowdfunding campagnes en doneerden via CineCrowd 70.000 filmliefhebbers tezamen ruim 5 miljoen euro aan filmprojecten.

Bron: CineCrowd