Filmfonds deadlines

Het Filmfonds werkt tijdens de Corona-crisis door en houdt de bestaande deadlines in acht.

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen rondom het nieuwe coronavirus COVID-19, begrijpt het Filmfonds dat het in de huidige situatie niet altijd mogelijk is om binnen de geldende termijn de papieren versie van het aanvraagformulier in te sturen.
Het is daarom vanaf heden mogelijk bij wijze van coulance en uitzondering de papieren versie van het formulier enkele dagen later in te sturen. Geef dit wel even aan van tevoren bij de contactpersoon van de betreffende regeling

Dit zijn de deadlines van Nederlands Filmfonds voor de komende periode. Bekijk alle deadlines via onderstaande knop of download de PDF.
Alle deadlines
Realisering minoritaire coproductie NFF+HBF
30 Maart 2020 – Voor: Internationale coproducties speelfilm
Met het Nederlands Filmfonds + Hubert Bals Fonds Co-production Scheme kunnen internationale coproducties in de categorie speelfilm die een bijdrage hebben ontvangen voor scriptontwikkeling van het Hubert Bals Fonds (HBF) in aanmerking komen voor een realiseringsbijdrage.
Realisering minoritaire coproductie NFF+HBF
Ontwikkeling Oase
30 Maart 2020 – Voor: Onafhankelijke regisseurs
Een vrijplaats in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds voor ervaren documentaire regisseurs ten behoeve van de ontwikkeling van lange documentaires met cinematografische kwaliteit.
Ontwikkeling Oase
Telescoop
31 Maart 2020 – Voor: Telescoopfilms
Het Filmfonds, de publieke omroep en CoBO stimuleren de productie van Telescoopfilms, onderscheidende en ambitieuze speelfilms van hoge cinematografische kwaliteit voor een breed publiek en met een culturele meerwaarde.
Telescoop
De Verbeelding 2019/2020 (realisering)
7 April 2020 – Voor: Beeldend Kunstenaars
De Verbeelding biedt beeldend kunstenaars samen met filmproducenten de mogelijkheid een artistieke film van speelfilmlengte te realiseren. Doel is het stimuleren van films die hun oorsprong voornamelijk vinden in de beeldende kracht van het medium, films die de grenzen tussen beeldende kunst en film verkennen en die de artistieke potentie hebben om op internationale filmfestivals geselecteerd te worden. In samenwerking met het Mondriaan Fonds.
De Verbeelding
Dutch Crossover
7 April 2020 – Voor: Crossover films
Het Nederlands Filmfonds stimuleert de productie van Nederlandse artistieke crossover films: auteursfilms die de potentie hebben om een bioscooppubliek in binnen- en buitenland te bereiken. 
Dutch Crossover
Filmfonds Shorts
7 April 2020 – Voor: Korte film
Filmfonds Shorts is voor de realisering van een korte film in de categorie documentaire of fictie. De ontwikkeling van talent staat bij deze regeling centraal, alsook de zoektocht van de maker naar een eigen handschrift en de behoefte om deze te vinden middels een originele, urgente en authentieke korte fictiefilm of korte documentaire. 
Filmfonds Shorts
Realisering minoritaire coproductie met VAF (speelfilm, documentaire, animatie)
20 April 2020 – Voor: Vlaams-Nederlandse coproducties
In het kader van een samenwerkingsovereenkomst participeren het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en het Filmfonds jaarlijks in speelfilms, lange animatiefilms en documentaires die in coproductie worden gerealiseerd en in beide landen worden uitgebracht. 
Realisering minoritaire coproductie met VAF
Filmfestival
21 April 2020 – Voor: Filmfestivals
Een filmfestival dat als doel heeft het stimuleren van de verspreiding, kennisontwikkeling, profilering en promotie van de professionele film in Nederland. Er kan aangevraagd worden voor projectsubsidie. 
Filmfestival