TV-zenders en producenten in problemen, advertentiemarkt stort in

Tv-reclamemarkt stort in

Tv-zenders raken in moeilijkheden omdat veel bedrijven reclamecampagnes hebben geannuleerd. De schade loopt in de miljoenen en door problemen met corona komen opnames voor nieuwe programma’s in gevaar. Ster, de organisatie die voor de publieke zenders reclamezendtijd verkoopt, spreekt van een daling van tientallen procenten. Het ene na het andere bedrijf trekt reclamecampagnes terug. “Denk bijvoorbeeld aan restaurants, de reisbranche, hotels, maar ook andere bedrijven vinden het niet gepast om nu te adverteren”, zegt Ster-directeur Frank Volmer. Per week zet zijn organisatie normaal gesproken zo’n 4 miljoen euro om, maar dat is nu een stuk minder.

Ook andere grote bedrijven trekken campagnes terug. “Voor deze en volgende maand zijn er veel tv- en radio-campagnes geannuleerd waardoor er minder reclame te zien is”, zegt Michel van der Voort van Screenforce. Die organisatie houdt de markt voor tv-reclames in de gaten. “Daarnaast gaan er ook allerlei evenementen niet door waar in het verleden veel adverteerders op aanhaakten, zoals het Eurovisie Songfestival, de Formule 1 en het EK voetbal.”

Lees verder bij NOS.nl

Talpa neemt draconische maatregelen vanwege Corona

John de Mol liet in een persoonlijke mail aan zijn medewerkers weten dat het bedrijf zich gedwongen ziet om ’draconische maatregelen’ te nemen. Diverse programma’s worden gestaakt en er zullen ontslagen vallen.
Lees verder bij Broadcast Magazine

RTL Nederland denkt na over kostenbesparing

Ondanks dat RTL Nederland ook te maken heeft met een terugval in reclame-inkomsten, zullen daar nog geen ontslagen vallen. Een RTL-woordvoerder meldt aan dagblad NRC: „We hebben het geluk bij een groot Europees concern te horen, dat goed draait. Dus vooralsnog is er rust.” RTL merkt aan de crisis ook dat de producties stilliggen. Doordat veel Nederlanders nu thuiszitten zijn de kijkcijfers momenteel zeer hoog. Ook ziet het mediabedrijf een flinke toename aan abonnees voor Videoland. Net als bij Talpa zijn echter de advertentie-omzetten een zeer belangrijke inkomstenbron voor het mediaconcern. Ongeveer de helft van de totaalomzet komt uit advertising.
Lees verder bij Spreekbuis.nl

Regionale omroepen: lege redacties, toch op volle kracht

De redacties van de dertien regionale omroepen draaien op volle kracht in deze Coronacrisis, toch zijn de redacties bijna leeg. De balans tussen het brengen van het nieuws en de maatregelen die nodig zijn om medewerkers veilig te laten werken, is voor alle hoofdredacteuren een uitdaging. “Gek genoeg zijn het voor journalisten interessante tijden. Nú moeten we het doen.” De komende periode berichten we uitgebreid over de achtergronden van het Coronavirus bij de regionale omroep.  
Lees verder bij Spreekbuis.nl