Kahlil Joseph ontvangt Eye Art & Film Prize 2020

De Eye Art & Film Prize gaat dit jaar naar Kahlil Joseph. De kunstenaar die met zijn werk voor Beyoncé, Kendrick Lamar en Flying Lotus het begrip videoclip herdefinieerde, krijgt £25.000 om nieuw werk te maken.

In het juryverslag wordt Josephs werk als volgt getypeerd: “Het werk van de in LA gevestigde kunstenaar Kahlil Joseph richt zich op de ervaring van Afro-Amerikanen in de Verenigde Staten. Hij brengt zijn politieke commentaar op een elegante, bijna verleidelijke manier, in prachtige, zorgvuldig opgestelde installaties met een unieke visuele stijl.”

De Eye Art & Film Prize is een initiatief van Eye Filmmuseum en het Paddy & Joan Leigh Fermor Arts Fund. De prijs is bedoeld om een kunstenaar of filmmaker te ondersteunen wiens werk op een buitengewone wijze heeft bijgedragen aan nieuwe ontwikkelingen op het grensvlak tussen beeldende kunst en film. De laureaten tot nu toe zijn: Hito Steyerl (2015), Ben Rivers (2016), Wang Bing (2017), Francis Alÿs (2018) en Meriem Bennani (2019).

Lees verder bij De Filmkrant: Kahlil Joseph krijgt Eye Art & Film Prize 2020
En bij EYE: Kahlil Joseph winner of the Eye Art & Film Prize 2020