Ticketverkoop Movies that Matter van start!

UPDATE: Movies that Matter is in verband met de Corona-crisis geannuleerd
Zie voor meer informatie de website van Movies that Matter

De kaartverkoop voor het Movies that Matter festival (20-28 maart in Den Haag) is van start en op dit moment gaan wij ervan uit dat het festival gewoon door kan gaan. Lees hier meer over onze maatregelen m.b.t. het Corona virus.

Hier enkele tips uit het programma:

BNNVARA Best of #MtMF20

Zaterdag 28 maart zie je tijdens de BNNVARA Best of #MtMF20 twee van de beste films van het festival voor de scherpe prijs van slechts € 17.50! Je kunt nu al je kaartje kopen.

We starten de dag om 13.00 uur in met de vertoning van Corpus Christi, een van de favorieten van het Movies that Matter team én een kanshebber voor de Oscar voor Beste Internationale Speelfilm. In Corpus Christi wordt de 20-jarige Daniel voorwaardelijk vrijgelaten uit een Poolse jeugdinrichting, en bluft hij zich gelijk naar de rol van priester van een lokale kerk in een klein dorpje. Langzaam maar zeker wint Daniel het vertrouwen van de bewoners, in deze intrigerende film over tweede kansen en afrekenen met het verleden. Na afloop is er een uitgebreid naprogramma.

Na Corpus Christi is er een pauze van ongeveer een uur. Daarna vindt de uitreiking en vertoning van de winnaar van de BNNVARA Publieksprijs 2020 plaats. De dag duurt ongeveer tot 19.00 uur (afhankelijk van de lengte van de winnende film). De vertoningen vinden plaats in de Grote Zaal van Theater aan het Spui.

Bestel tickets

Activist Programma

Toeval of niet, maar het Activist-programma bestaat dit jaar bijna helemaal uit vrouwen. Met acht inspirerende documentaires over leven en werk van bijzondere mensenrechtenverdedigers, die ook nog eens persoonlijk aanwezig zijn op het festival.¹ Je kunt ze tegenkomen bij vertoningen van hun films, bij nagesprekken en gewoon in de wandelgangen of aan de bar. Een internationale jury reikt tijdens het festival de Activist Documentary Award en € 5.000 uit aan de beste documentaire uit de Activist competitie.

Activist Night
Tijdens de Activist Night op dinsdag 24 maart brengen we – samen met de nieuwe Amnesty-directeur Dagmar Oudshoorn – een hommage aan alle activisten. De regisseurs van de Activist-films dingen mee naar de Activist Documentary Award (€ 5.000) voor de beste documentaire. Juryvoorzitter Nenita La Rose (bestuurslid van Amnesty International Nederland) reikt de award uit. Ifeoma Fafunwa, activist uit de film Mrs F. verzorgt een spoken word. Op deze avond vertonen we de documentaire Mai Khoi & The Dissidents, over de activistische en uitgesproken Vietnamese muzikante Mai Khôi, die deze avond ook zal optreden.

Lees hier meer over de juryleden van het Activist-programma.

Activist Expo
De Activist expositie gaat op een speelse en kleurrijke manier in op het leven en werk van de activisten. De expositie vindt gratis plaats van 9 tot en met 26 maart in het Atrium van het stadhuis voorafgaand aan het festival en tijdens het festival in de foyer van Theater aan het Spui.

Meer info & tickets