Deze week bij Eye

De digitaal gerestaureerde versie van Spike Lee’s Do the Right Thing (4K) gaat donderdag tijdens het Black Light-programma in landelijke première. Spike Lee vestigde met de film zijn naam als geëngageerd filmmaker die recht voor zijn mening uitkomt, zonder zijn gevoel voor humor te verliezen. Met o.a. Spike Lee, Samuel L. Jackson en John Turturro.

Verwacht: tentoonstelling Chantal Akerman – Passages, vanaf 21 maart.

De Staat On The Big Screen: Witch Doctor
Achter de schermen van de meest iconische muziekvideo’s van De Staat. Presentatie Eric Corton, te gast zijn o.a. regisseurs Ruben van Leer, Koen Mortier, Barry Annes, Wouter Stoteren en Max Porcelijn. Laatste kaarten.
Lees meer

Black Light met inleidingen en special
Inleidingen door Tessa Boerman en Emiel Martens, bij Killer of Sheep van Charles Burnett en Pim de la Parra’sWan Pipel. Guus Schulting interviewt regisseur en kunstenaar Felix de Rooij bij Almacita di desolato
Lees meer

Supa Modo: workshop superheldenfilm
Geïnspireerd door de superhelden in Supa Modo, de Keniaanse jeugdfilm van Likarion Wainaina, maken kinderen (9+) in deze workshop een superheldenfilmpje met zichzelf in de hoofdrol. Onderdeel van Black Light
Lees meer

De kijk van Koolhoven: Scarface
Aflevering vier van de VPRO-serie staat in het teken van American Gangsters (part 1), ingeleid en toegelicht door Martin Koolhoven. Daarna exclusief in Eye: Scarface van Brian de Palma met Al Pacino en Michelle Pfeiffer
Lees meer

Kind Hearts and Coronets, The Red Shoes
Twee gerestaureerde Britse klassiekers: Kind Hearts and Coronets (1949, Robert Hamer), met Sir Alec Guinness en een reprise uit de reeks Restored and Unseen: The Red Shoes (1948) van Michael Powell & Emeric Pressburger.
Lees meer

Premières
The Wild Goose Lake (CN/FR 2020) van Diao Yi’nan, Lillian (AT 2019) van Andreas Horvath en Rosemarie Blanks Punt Uit – Schluss Aus – Full Stop (NL 2019). Ook te zien via Picl. De eerste twee zijn ook Engels ondertiteld.
Lees meer

Cinemini: Minuscule (leeftijd: 2 – 6 jaar)
Iedere zondag een half uur animatiefilmpjes, gevolgd door spel met licht en schaduw, de ouders binnen handbereik. Deze maand een grappige animatiefilm over het leven van de insecten, de voorstelling zoemt van plezier!
Lees meer