Oproep: Oase 2020

Uiterste indiendatum: Maandag 30 maart

Oase

In 2013 zijn het Nederlands Filmfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds gestart met een vrijplaats voor ervaren, zelfstandige documentaire regisseurs om filmplannen te ontwikkelen voor lange documentaires onder de naam Oase. De regeling geeft gevestigd talent de kans op research en ontwikkeling van een treatment.

Dit jaar is de 8e editie van Oase en kunnen er weer maximaal 10 projecten van zelfstandige regisseurs worden gesteund.

Voor wie

Als regisseur heb jij in ieder geval:

  • drie documentaires van minstens 50 minuten op je naam staan, die zijn uitgebracht in de Nederlandse bioscopen en/of filmtheaters voor betalend publiek en/of uitgezonden op landelijke televisie;
  • en één lange documentaire gemaakt die is uitgebracht in de Nederlandse bioscopen en/of filmtheaters voor betalend publiek.

Daarnaast ben je niet verbonden aan een omroep.

Bijdrage

Een eventuele bijdrage van het Filmfonds is maximaal €8.000 voor research en ontwikkeling van een treatment. Na oplevering van het treatment kan een productiemaatschappij een reguliere ontwikkelingsaanvraag indienen voor de verdere scenario-ontwikkeling van de documentaire.

Eerdere projecten

In 2013 kreeg Burma Storybook van Corinne van Egeraat een toekenning voor een treatmentontwikkeling. De documentaire werd geselecteerd voor verschillende festivals, met een internationale première op CPH: DOX in Kopenhagen.

Documentaire Zaatari Djinn van Catherina van Campen over vluchtelingenkamp Zaatari in de Jordaanse woestijn werd in 2016 geselecteerd voor de IDFA Selectie voor Nederlandse documentaires.

Klanken van Oorsprong, een documentaire van Hetty Naaijkens – Retel Helmrich, trok maar liefst 10.000 bezoekers naar de bioscopen en ontving daarvoor een Kristallen Film Award in 2018.

Meer informatie

Bekijk hier de subsidiepagina voor Oase.

Voor vragen neem je contact op met Monica Wissing, projectbegeleider Screen NL via +31 20-5707670 of via m.wissing@filmfonds.nl.

Beeld: Burma Storybook (Corinne van Egeraat)

Logo-Ident - NFF LOGO RGB-Wit.jpg
Prins Bernhard Cultuurfonds - full color