IDFA Meets voor een nieuwe generatie documentairekijkers

Ook door het jaar heen wil IDFA de beste creatieve documentaires met je delen. Daarom lanceert IDFA eventsprogramma IDFA Meets, het programma voor een nieuwe generatie documentairekijkers.

IDFA Meets is elke keer op een andere locatie, met een andere Amsterdamse partner, en altijd voorzien van randprogrammering: van panel talks tot performances en tentoonstellingen. Binnen dit programma krijgen dit jaar vijf jonge gastcuratoren vrij spel om hun perfecte filmavond samen te stellen. Op 24 maart is het de beurt aan freelance journalist en presentator Bo Hanna. Check zijn event hier.

De rode draad? Telkens vormen de beste artistieke documentaires de basis van een open discussie, waarvan ook jij deel kan uitmaken. Zo delen we elke keer urgente verhalen, nieuwe perspectieven en originele invalshoeken, en leren we samen de wereld kennen aan de hand van de meest spraakmakende films.

Meet the guest curators

Dit jaar lanceren we IDFA meets met een gastcuratorenprogramma, waarbij vijf jonge creatieve Amsterdammers vrij spel krijgen om hun perfecte filmavond samen te stellen. Allemaal bewegen ze zich binnen verschillende communities en zijn ze expert op hun eigen gebied. Op 24 maart is het de beurt aan freelance journalist en presentator Bo Hanna. Check zijn event hier.

Bo Hanna

Bo Hanna studeerde Frans en Midden-Oostenstudies en schreef als freelance journalist voor platforms als i-D, OneWorld, Vogue en de Volkskrant. Vorig jaar ging hij aan de slag als presentator bij AT5 en VICE UK. Hij houdt zich bezig met de thema’s jeugdcultuur, lhbt-rechten, drugs, identiteit en mode.

Raissa Biekman

Met een achtergrond in Internationale Betrekkingen is Raïssa Biekman programmamanager bij de Nederlandse tak van stichting Humanity in Action. Daar ontwikkelt ze educatieve programma’s voor jongeren en publieke events over mensenrechten, democratie en inclusiviteit. Ook werkte ze 3,5 jaar in Suriname als coördinator in het hoger onderwijs.

Ruben Baart

Ruben Baart is freelance editor, programmamaker en moderator. Op het Sandberg Instituut behaalde hij een MA in nieuwe media. Hij opereert op het snijvlak van design, wetenschap en technologie en deelt zijn ideeën hierover via o.a. Next Nature Network en Glamcult.

Lara Verheijden

Lara Verheijden is fotograaf en filmmaker. Sinds het afronden van haar studie fotografie aan de KABK is haar werk al op verschillende grote tentoonstellingen te zien geweest, waaronder UNSEEN. In haar foto’s komen thema’s als intimiteit, vrouwelijkheid, seksualiteit en macht aan bod. Met stylist Mark Stadman vormt ze het duo stadman.lara, bekend van de Amsterdamse Naaktkalender.

Stichting Nachtburgemeester – Ramon de Lima

De nachtburgemeester is een actieve gesprekspartner voor alle deelnamers aan de nacht. Ramon de Lima zet zich als woordvoerder en voorzitter van Stichting N8BM A’DAM in voor een levendig, divers en inclusief nachtleven in onze hoofdstad. In 2017 richtte hij Kondo op, een pop-up nachtclub en culturele hotspot die zich in de voorhoede bevond van de strijd om een inclusieve dansvloer.

24 maart | IDFA Meets Bo Hanna: Complex Realities

Hoe maak je je wegwijs in een wereld die minder zwart-wit is dan ze vaak wordt voorgedaan? Hoe houd je je staande in een wereld vol tegenstrijdigheden, complexiteiten en imperfecties – een wereld die tegelijkertijd steeds verder polariseert? En is die onzekerheid een last, of moet je het juist zien als een kans om op een waarachtige manier naar de wereld te kijken? Dat zijn vragen die opkwamen bij Bo Hanna bij het kijken van Oriented en I Signed the Petition. Op 24 maart kijk je deze twee spraakmakende IDFA-films in het Parooltheater in The Student Hotel.Lees verderAttend op Facebook