Deze week bij Eye

Regisseur Vincent Boy Kars en acteurs Leyla de Muynck en Jonas Smulders zijn te gast voor een Q&A na de voorpremière van Kars’ nieuwe film Drama Girl. …zorgvuldig vormgegeven, hybride avontuur. (International Film Festival Rotterdam).

Laatste weken (tot en met 8 maart) tentoonstelling: Francis Alÿs – Children’s Games. ...prachtig en hoopgevend…een van de beste tentoonstellingen…die ik dit jaar zag…Alÿs filmt prachtig… liefdevol… (**** De Volkskrant).

New Selected Artists Moving Image
De nieuwe selectie Eye’s Artist’s Moving Image: experimentele films en korte kunstenaarsfilms die Eye aanbiedt aan internationale festivals. De meeste makers zijn bij de voorstelling aanwezig om hun werk in te leiden.
Lees meer

Eye on Art: Research Labs 2020
Research Labs geven ruimte aan talentontwikkeling van een nieuwe lichting curatoren en kunstenaars. Studenten van diverse kunstopleidingen stellen een programma samen met eigen werk en films uit de Eye-collectie.
Lees meer

Voorpremière Drama Girl, Q&A regisseur
Nieuwe film (NL 2020) van Vincent Boy Kars met Leyla de Muynck, Pierre Bokma, Elsie de Brauw en Jonas Smulders. Met nagesprek met de regisseur, Leyla de Muynck en Jonas Smulders (voertaal: Engels). Engels o.t.t.
Lees meer

De kijk van Koolhoven: Eurocrime
Tweede aflevering van de VPRO-tv-serie, eerst te zien in Eye. Vanavond: Eurocrime, met Oscarwinnaar Investigation of a Citizen Above Suspicion (IT 1970, 35mm) van Elio Petri als hoofdfilm. Inleiding: Martin Koolhoven.   
Lees meer

IM: Rosto – Thee Wreckers Tetralogy
Maart vorig jaar overleed de Nederlandse filmmaker Rosto, kort na zijn vijftigste verjaardag. Als eerbetoon vertoont Eye het vierluik Thee Wreckers Tetralogy, waarvan het laatste deel in 2019 voltooid werd. Met korte documentaire
Lees meer

Premièreweek System Crasher
Nieuwe film (DE 2019) van Nora Fingscheidt over de onhandelbare 9-jarige, ‘System Crasher’, Benni. Winnaar Zilveren Beer (filmfestival Berlijn) …genuanceerde beeld…prachtige spanning… (De Filmkrant).
Lees meer

Premièreweek The Lighthouse
Nieuwe film van Robert Eggers met Robert Pattinson en Willem Dafoe. Ook te zien: Eggers’ The Witch en Bait (GB 2019) van Mark Jenkin. ...fraaie decor…onberispelijk acteerwerk…prachtig geschoten beelden... (De Filmkrant).
Lees meer